Napad u RS-u

Bećirović otišao u Višegrad, Cvijanović osudila napad na povratnike Bošnjake

''Najoštrije osuđujem napad na supružnike Memišević iz Višegrada. Zgrožena sam brutalnošću i smatram nedopustivim ugrožavanje bilo čije osobne sigurnosti i imovine u Republici Srpsko'', kazala je Cvijanović u priopćenju.
Vijesti / Flash | 25. 03. 2023. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je s povratnicima i obitelji napadnutih Ajše i Fadila Memiševića u naselju Omeragići kod Višegrada nakon što je najoštrije osudio napad na bošnjačke povratnike.

Bećirović je obišao povratnike u naselju Omeragići zajedno sa šefom Ureda Alijom Kožljakom i zamjenicom ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Duškom Jurišić.

U razgovoru s mještanima naselja Omeragići, član Predsjedništva BiH Bećirović je pružio podršku povratnicima i poručio kako najranjivija povratnička populacija mora biti zaštićena.

On je još jednom pozvao pozvao vlasti bh. entiteta RS da hitno provedu istragu, otkriju, procesuiraju i kazne počinitelje kukavičkog čina napada na povratnike Ajšu i Fadila Memiševića, koji su fizički napadnuti i pretučeni. Istaknuo je da je potrebno brzom i djelotvornom policijskom akcijom i sankcijama vratiti osjećaj sigurnosti među povratnicima, koji su svakodnevno izloženi sistemskoj diskriminaciji i uskraćivanju elementarnih ljudskih prava.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je ponovo naglasio da bošnjački povratnici, kao i svi ljudi u Bosni i Hercegovini, moraju uživati slobodu, sigurnost i osnovna ljudska prava, te da je obaveza je nadležnih organa da im to osiguraju, priopćilo je Predsjedništvo BiH.

I srpski član i predsjedavateljica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović osudila napad na supružnike Memišević iz Višegrada

''Najoštrije osuđujem napad na supružnike Memišević iz Višegrada. Zgrožena sam brutalnošću i smatram nedopustivim ugrožavanje bilo čije osobne sigurnosti i imovine u Republici Srpskoj.

Pozdravljam brzu reakciju MUP-a Republike Srpske i očekujem da nadležne institucije adekvatno sankcioniraju izvršitelja ovog razbojništva'', poručila je Cvijanović u priopćenju za javnost.

Podjsetimo, policija iz Višegrada lišila je slobode osobu čiji su inicijali B.P. iz ovog mjesta osumnjičenu da je izvršila razbojništvo na štetu Fadila i Ajše Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada, priopćeno je iz Policijske uprave u Foči u subotu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close