Ubojstvo još jedne žene

Apel iz Mostara: Krajnje je vrijeme da se poduzmu drastične mjere za počinitelje zločina

Manja skupina građanki iz Mostara održala je mirni prosvjed na Španjolskom trgu zbog ubojstva žene koju je danas ubio bivši suprug.
Vijesti / Flash | 11. 08. 2023. u 16:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:N1 / Mirni prosvjed u Mostaru

Zadnji apel institucijama zbog ubojstva žene koju je danas ubio bivši suprug poslala je manja skupina građanki iz Mostara na mirnom prosvjedu koji se održao na Španjolskom trgu.  

Okupljene građanke pitaju se koliko još žena treba da se ubije kako bi se femicid uveo kao zasebno krivično djelo i adekvatno kaznili počinitelji.

''Ovo je izgleda samo problem žena. Izgubili smo još jedan mladi život, jednu sestru, majku, kći. Ovdje možemo samo zanijemite. Krajnje je vrijeme da se poduzmu što drastične mjere za počinitelje zločina i one koji vrše nasilje nada ženama. Nismo se još osvijestili od slučaja pretučene djevojke u Jablanici i sada se dogodilo ubojstvo'', poručile su.

Istaknule su kako je tragično da je žena koja je prijavila ubojstvo ubijena.

''Žena je ubijena koja je prijavila nasilje, a krvnik je to govorio dok je ubijao. Ovo je zadnji apel institucijama da, kada im neko prijavi, urade sve da zaštite žrtve'', kazale su.

Prosvjed u Sarajevu

Mirni prosvjed održan je i u Sarajevu. Fondacija CURE koja je organizator prosvjeda, objavila je i “smrtovnicu” s porukom: “Žena, supruga, majka. Ubijena jer je prijavila nasilje. Gradačac, 11.08.2023. Ožalošćeni: Građanke i građani BiH.”

S transparentima u rukama, zviždaljkama u ustima i porukama nadležnim, okupljeni su pozvali Tužiteljstvo TK da istraži i obavijesti javnost o tome:

Kako je došlo do curenja informacija i kako je počinitelj saznao za prijavu?

Zašto nije bilo odgovarajuće reakcije na prijavu posebno s obzirom na kriminalnu prošlost počinitelja?

Tko su odgovorni za propuste u zaštiti žrtve?

Nermin Sulejmanović počinio je nezapamćeni zločina danas prije podne, usmrtio je tri osobe i još tri ranio, a javnost je posebno potreslo to što je ubojstvo svoje nevjenčane supruge snimao na Instagramu. Instagram je spornu snimku uklonio tek nakon nešto više od dva sata nakon što je objavljena.

Kopirati
Drag cursor here to close