Ramo Isak

Ministar: Svi koji su na mrežama podržavali ubojicu iz Gradačca bit će privedeni

Bit će zatraženo da se protiv svih osoba, za koja se utvrdi da su počinila krivično djelo gnusnim porukama podrške ubojici, podnesu izvještaji o počinjenom krivičnom djelu.
Vijesti / Flash | 11. 08. 2023. u 15:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak zatražit će od Federalne uprave policije i Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona da ispituje sve osobe koje su na društvenim mrežama, a nakon stravičnih ubojstava u Gradačcu, podržavale ubojicu i veličale zločin koji je počinio, piše N1.

Kako je priopćio šef Ureda federalnog ministra unutarnjih poslova Ervin Mušinović, ovo se posebno odnosi na komentare pojedinaca objavljene na dva video snimka, a koji su uklonjeni od strane inspektora Federalne uprave policije i MUP-a TK.

Pročitajte još

''Također, bit će zatraženo da se protiv svih osoba, za koja se utvrdi da su počinila krivično djelo gnusnim porukama podrške ubojici, podnesu izvještaji o počinjenom krivičnom djelu'', naveo je Mušinović.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović je izvršio stravični zločin u Gradačcu. Nakon što je pretukao svoju bivšu suprugu, usmrtio je pucnjem iz pištolja, a sve je prenosio uživo na Instagramu. Među komentarima je bilo i onih koji su podržali ovaj svirepi čin. Sulejmanović je usmrtio i susjeda te njegovog sina te ranio tri osobe od kojih je jedna policijski službenik. Na kraju je izvršio samoubojstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close