Sarajevo

Vozač koji je sinoć usmrtio mladu doktoricu nije imao položen vozački, imao je alkohola u krvi!

Azra Spahić smrtno je stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć u sarajevskom naselju Marindvor oko 23:30 sati.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 05. 2023. u 15:16 Bljesak.info
Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a KS

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu na Marindvoru je sinoć pola sata uoči ponoći Armin Berberović, upravljajući mercedesom usmrtio Azru Spahić, mladu doktoricu, a teško ozlijedio njenu prijateljicu, piše portal Dnevnog avaza.

''Vozač A. B. nije imao položen vozački ispit. Imao je alkohola u krvi'', kazala je Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a KS.

''Naš Operativni centar je sinoć u 23:30 sati zaprimio prijavu na raskrsnici ulica Maršala Tita i Dolina došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je stradalo više osoba. Policijski službenici PU Centar su izašli na mjesto događaja i nažalost potvrdili navode iz prijave u kojoj su nastradale mlade pješakinje. Liječnik hitne pomoći je na mjestu hitne pomoći konstatirao smrt jedne žene, a dvije su prevezene na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Uviđajem je rukovodila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužiteljstva KS. Obavili su ga policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i sudski vještaci mašinske i prometne struke'', rekla je Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a KS.

Na mjestu nesreće vide se tragovi stravične tragedije. Polomljeni portali na poslovnom prostoru, izvaljen znak...

Podsjetimo, djevojka Azra Spahić smrtno je stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć u sarajevskom naselju Marindvor oko 23:30 sati.

Azra je bila uposlenica JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, kao doktor medicine, a rodom je iz Bihaća.

U Sarajevu je završila Medicinski fakultet.

Liječnici se bore za život druge doktorice

Mlada djevojka A. S. (1997.) koja je zadobila opasne ozlijede po život trenutno je smještena na odjeljenje neurokirurgije gdje je operiraju, saznaje portal Avaza.

Prema njihovim informacijama, ona ima unutrašnje krvarenje mozga, prijelom baze lubanje i vratne kičme.

Kako saznaje "Avaz", A. S. je također doktorica.

Osoba inicijala S. E. (2002.) otpuštena je na kućno liječenje.

O navedenom obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem izvršenim od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close