Teško!

Ima li policija snage, volje i mogućnosti da ceste učini sigurnijim

FMUP: Zatražene pojačane prometne kontrole nakon tragedije u Sarajevu
Vijesti / Crna Kronika | 27. 05. 2023. u 15:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak, ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić i zamjenik policijskog komesara Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Fatmir Hajdarević obavili su hitni razgovor nakon prometne nesreće u Sarajevu u kojoj je smrtno stradala mlada doktorica.

Zaključeno je da će ministar Isak i direktor Munjić, u skladu s nadležnostima Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, zatražiti od svih uprava policije kantonalnih ministarstva unutarnjih poslova da koordinirano i permanentno pojačaju prometne kontrole, a da će im na ispomoć biti stavljene i policijske snage Federalne uprave policije.

Ministar unutarnjih poslova Ramo Isak, ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić i zamjenik policijskog komesara Fatmir Hajdarević tražit će da se, po hitnom postupku, započne izrada novog zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u Bosni i Hercegovini.

Usuglašeno je da će poseban fokus biti stavljen na preventivno djelovanje na teritoriji cijele Federacije BiH, a u suradnji s kantonalnim ministarstvima unutarnjih poslova.

''Ministar unutarnjih poslova Ramo Isak, ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić i zamjenik policijskog komesara Fatmir Hajdarević uputili su izraze sućuti obitelji tragično stradale djevojke'', priopćeno je iz Federalnog ministarstva unutarnjih poslova.

Kopirati
Drag cursor here to close