Tragedija na norijadi

Nesreća na norijadi: Maturanti u Istri stradali na zadnjem danu škole

Prema posljednjim informacijama, osmero djece završilo je u bolnicama nakon nesreće - šestero u pulskoj, dvoje u KBC Rijeka te su lakše ozlijeđeni.
Vijesti / Flash | 26. 05. 2023. u 15:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zadnji dan škole slavio se danas diljem Hrvatske, a na stotine istarskih maturanata išlo je na svoje proslave. No, na svoju proslavu nije stiglo 30-tak maturanata labinske srednje škole koje se prilikom odlaska na Norijadu prevrnulo nedaleko Labina s traktorske prikolice na velikoj nizbrdici nedaleko mjesta Prtlog.

Nakon nesreće oglasila se i Opća bolnica Pula u koju je pristiglo 14 maturanata, a troje je zadržano u bolnici.

Nitko nije imao ozljede glave

Kako je izjavila ravnateljica bolnice Irena Hrstić, dvoje će morati na operaciju. Jedno od njih ima prijelom ruke i gležnja, navodi Jutarnji list Jedno je dijete nakon inicijalne obrade pušteno kući, a za sada su ostala djeca na promatranju te će se vidjeti kojom dinamikom će ih se otpuštati kući.

"Srećom, nitko od njih nije imao ozljede glave. Većinom se radi o lomovima i uganućima. Jedno je dijete već pušteno kući", kazala je Hrstić.

Tko je vozio traktor i kako je došlo do nesreće policija još utvrđuje.

Sve će se znati uskoro kada krenu razgovori s maturantima koji su po tradiciji trebali zadnji dan škole proslaviti, no taj je događaj nakon nesreće otkazan.

Oglasio se župan

Istarski župan Boris Miletić poručio je da je izbjegnuta velika tragedija.

"Tanka je nit između zabave i tragedije i zato oprez nije nikad na odmet. U ovom slučaju izbjegnuta je velika tragedija te se ovom prilikom zahvaljujem svim službama na terenu koje su promptno intervenirale. Ponavljam, srećom nitko nije teže stradao, a lakše ozlijeđenim maturantima želim što brži oporavak", izjavio je Miletić za Hinu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close