Partnerstvo za sigurnost

Unaprjeđenje policijskih kapaciteta: Suradnja MUP-a HNŽ i Američkog Ureda

Kreiranje sigurnog okruženja, MUP HNŽ i Ured INL surađuju u jačanju policijskih kapaciteta
Vijesti / Crna Kronika | 09. 02. 2024. u 16:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dana 08.02.2024. godine u Uredu ministra unutarnjih poslova HNŽ, održan je radni sastanak sa predstavnicima Ureda za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona ( INL) pri Veleposlanstvu SAD u BiH.

Sastanku su nazočili ministar unutarnjih poslova Marijo Marić, ravnatelj policije Robert Perić, zamjenik ravnatelja policije Ramiz Hasić te Matan Meyer, direktor Ureda i Christopher McMurray, viši savjetnik Ureda za suradnju sa policijskim institucijama.

Tema sastanka je bila otvaranje suradnje između ovih institucija sa posebnim naglaskom na organiziranje različitih policijskih obuka kao i mogućnostima opremanja Uprave policije dodatnom modernom specijalističkom opremom za prikupljanje, obradu i vještačenje dokaznog materijala.

Svi suionici sastanka su se složili da je upravo ulaganje u trajno educiranje policijskih kadrova imperativ koji je MUP HNŽ postavio kao primarno opredjeljenje  i trajni zadatak u cilju izgradnje profesionalne, educirane i efikasne policijske agencije koja će biti spremna odgovoriti na svaki sigurnosni izazov iz svoje nadležnosti, kao i da je kvalitetna međuagencijska suradnja  zajednički zadatak i ključni element za kreiranje sigurnog okruženja.

Kopirati
Drag cursor here to close