Uoči štrajka

MUP HNŽ-a održao sastanak s predstavnicima Sindikata policije

Razgovaralo se o razlozima zakazivanja štrajka upozorenja, a to je zahtjev Koordinacije sindikata za povećanjem osnovice plaće, zatim isplata pravomoćnih sudskih tužbi
Vijesti / Flash | 06. 12. 2023. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ) u utorak su održali sastanak s predstavnicima Sindikata policije HNŽ-a u povodu najavljenog štrajka upozorenja.

Sastanak je vodio ministar unutarnjih poslova Marijo Marić, a u ime Sindikata policije bili su nazočni predsjednik Nail Balić, zamjenik predsjednika Vido Marić i predstavnik državnih službenika i namještenika Miralem Isić, priopćeno je iz MUP-a HNŽ-a.

Razgovaralo se o razlozima zakazivanja štrajka upozorenja, a to je zahtjev Koordinacije sindikata za povećanjem osnovice plaće, zatim isplata pravomoćnih sudskih tužbi.

Sastanak je protekao u pozitivnom duhu i atmosferi s obećanjem ministra da će upoznati premijerku i članove Vlade HNŽ-a sa zahtjevima Sindikata.

Podsjećamo, Koordinacija sindikata korisnika proračuna HNŽ-a za petak je zakazala jednosatni štrajk upozorenja, ako ranije ne dođe do sastanka s predstavnicima Vlade HNŽ-a na kome bi se razgovaralo o povećanju osnovice za izračun plaća i novom kolektivnom ugovoru.

Kopirati
Drag cursor here to close