Zagreb

Ubojica djeteta u Zagrebu dan ranije je u kafiću najavio što planira učiniti?

Vijesti / Crna Kronika | 07. 01. 2023. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić pokrenut će ispitni postupak kako bi se analiziralo jesu li u slučaju brutalnog ubojstva 1,5-godišnjeg djeteta u zagrebačkom naselju Kozari put te pokušaja ubojstva 42-godišnje djetetove majke zakazale institucije, piše Jutarnji list.

Potpuno rastrojen, već prije osuđivani kriminalac i obiteljski nasilnik Goran Knežević, kao što je poznato, u večernjim satima u srijedu došao je do kuće svoje bivše nevjenčane supruge te nakon svađe nju i njezino malo dijete napao sjekirom. Zadao im je teške ozljede od kojih je dijete preminulo, a majka završila u kritičnom stanju.

Knežević se nakon kratkog bijega, u kojem je najprije automobilom izazvao dva sudara, a zatim sletio s ceste, počinio samoubojstvo bacivši se pod kotače jurećeg kamiona na autocesti A3. Nakon što su u četvrtak iz KB-a Dubrava dolazile zabrinjavajuće vijesti o stanju teško ozlijeđene majke za čiji su se život borili kirurzi, jučer joj se stanje ipak stabiliziralo te, prema izjavama liječnika, više nije bila u životnoj opasnosti.

Postupak nadzora koji slijedi, prema svemu sudeći, bit će složen jer je postupanja i policije i Centra za socijalnu skrb u slučaju Kneževića i njegove bivše supruge, koliko smo uspjeli rekonstruirati, bilo više.

Policija je na konferenciji za novinare izvijestila da su i Knežević i njegova bivša supruga bili u tretmanu Centra za socijalnu skrb. Kako smo uspjeli rekonstruirati, prijave ili, pak, naznake prijava jednoga bivšeg supružnika drugom događale su se naizmjenično. Sukladno zakonu, policija je Kneževića zbog tih prijava procesuirala tri puta, najprije prekršajno, a zatim i kazneno.

Kopirati
Drag cursor here to close