Njemačka

Ubio majku pa pucao na radio; policija ga upucala u tržnom centru sa taocima

Vijesti / Crna Kronika | 10. 12. 2022. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je poslije duže blokade upala u tržni centar i uhitila napadača. On je ozlijeđen prilikom te akcije, a kupci koji su bili taoci su prošli bez ozljeda.

Napadač je upao u jednu od radnji tržnog centra Altmarkgaleri u centru Dresdena, navode njemački mediji.

Muškarac (40) za koga se sumnja da je jutros ubio svoju majku (70), poslije tog zločina naoružan se uputio ka prostorijama radio Dresdena. Pucao je kroz ulazna vrata te postaje, ali nije uspio da se probije u unutrašnjost prostorija.

Kada su zaposleni pozvali policiju, napadač je automobilom pobjegao ka centru grada i zaustavio se u tržnom centru koji je udaljen oko kilometar od radio postaje.

Tu je ušao u prodavaonicu u suterenu tržnog centra, gdje je zarobio zaposlene i kupce. Policija je uspjela da ga savlada i privede.

Napadač preminuo

Njemačke vlasti priopćile su da su okončale talačku situaciju u istočnom gradu Dresdenu koju je počinila osoba s psihičkim poteškoćama koja je djelovala samostalno.

Osumnjičeni za talačku krizu je 40-godišnjak koji je preminuo od ozljeda zadobivenih tijekom policijske akcije oslobađanja dvojice talaca koji su bili neozlijeđeni, priopćila je policija.

Vijesti TAG24 ranije su prenijele izjavu policije da se vjeruje da je Nijemac ubio svoju 62-godišnju majku u stambenoj zgradi u četvrti Prohlis u Dresdenu te da je talačka situacija u trgovačkom centru povezana s ubojstvom.

Incident se dogodio u trenutku kada je sigurnost u Njemačkoj došla u fokus nakon što su istražitelji ranije ovaj tjedan osujetili krajnje desničarsku zavjeru za svrgavanje njemačke vlade i postavljanje aristokrata za vođu nove države.

Kopirati
Drag cursor here to close