Čekanje

U Tužiteljstvu BiH od ranije stoji predmet o vrijeđanju žrtava u Vitezu

Tužiteljstvo BiH je za portal Bljesak.info potvrdilo kako u ovom tužiteljstvu ''od ranije postoji predmet…''
Vijesti / Crna Kronika | 18. 08. 2023. u 14:11 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH je prije nekoliko dana zaprimilo podnesak od kolega iz Travnika vezanih za slučaj komentiranja ubojstva djece iz Viteza, potvrđeno je za Bljesak.info.

Ranije nam je potvrdilo Tužiteljstvo Srednjobosanskog kantona, predmet koji je formiran u ovom tužiteljstvu povodom prijave podnesenoj od predsjednika Udruge „Osmica“ u Vitezu protiv osobe koja je na Facebook profilu S. N. iz Ključa komentirala stradanje osmero djece u Vitezu tijekom ratnih dešavanja 1993. godine proslijeđen je državnom Tužiteljstvu.

Tužiteljstvo BiH je za portal Bljesak.info potvrdilo kako u ovom tužiteljstvu ''od ranije postoji predmet u kojem je prijavljen navedeni događaj, pa će postupajući tužitelj analizirati koje radnje su do sada poduzete od tužiteljstva SBŽ i partnerskim policijskih agencija, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima''.

''Kada bude donesena tužiteljska odluka, javnost će biti informirana'', rečeno je iz Tužiteljstva BiH za Bljesak.info.

Kako nam je potvrđeno iz Tužiteljstva Srednjobosanske županije, 11. kolovoza predmet je proslijeđen državnom Tužiteljstvu ''obzirom da su posljedice krivičnog djela nastale na cijelom području Bosne i Hercegovine''.

Također, navode kako ''mjesto izvršenja krivičnog djela izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz člana 163. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine nije utvrđeno, zbog čega je predmet dostavljen u nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine''.

Podsjetimo, vijest o obilježavanju obljetnice ubojstva osmero djece u Vitezu komentirao je Samir N. na Facebooku koji je naveo kako mu je žao što nije ubijeno više ustaške djece. Nakon što su njegove poruke krenule kružiti Internetom, pojavila se nova u kojoj navodi da se ništa ne kaje uz psovanje mrtve djece.

Kopirati
Drag cursor here to close