''Ustaška djeca''

Gluhi telefoni: FUP tužiteljstvu prebacio predmet veličanja ubojstva djece u Vitezu

Mladić je nakon prijave za veličanje zločina prijavljen i zbog fotografije na kojoj pozira s protutenkovskim raketnim bacačem OSA.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 07. 2023. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna uprava policije proslijedila je slučaj veličanja ubojstva osmero djece u Vitezu županijskom tužiteljstvu Srednjobosanske županije, koje provodi daljnje aktivnosti na ovome slučaju.

Više prijava prema više institucija

Naime, više je policijskih agencija u BiH dobilo prijavu protiv mladića Samira Nukića iz Ključa koji je na dan obljetnice zločina u Vitezu na društvenim mrežama komentirao kako je trebalo ubiti više ''ustaške djece'' a nakon toga i kako mu nije krivo za sve ono što je napisao.

Federalna uprava policije potvrdila je za Bljesak.info kako je ''u vezi predmetnog događaja obavješteno Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona u Travniku pod čijim nadzorom se poduzimaju dalje aktivnosti po navedenom''.

No, u spomenutom tužiteljstvu nismo mogli dobiti više informacija budući da nam se nakon više poziva i preusmjeravanja nitko od tužitelja nije javio.

Doznaje se kako je MUP Srednjobosanskog kantona zaprimio prijavu protiv mladića iz Ključa koje je slučaj predalo MUP-u Unsko-sanskog kantona. Oni su pak prijavu proslijedili policiji u Ključu koja je potom prijavu uputila i dežurnom kantonalnom tužitelju USK, koji je odlučio da će istragu o ovom slučaju preuzeti Federalna uprava policije. Sve je završilo kao predmet u tužiteljstvu Središnje Bosne.

Poziranje s OSA-om

S druge strane, iako smo obaviješteni i o tome da je po ovome slučaju prijava stigla i u SIPA-u, iz te institucije rečeno nam je kako nije zaprimila prijavu.

Potom je mladić ponovno prijavljen zbog fotografije na kojoj pozira s protutenkovskim raketnim bacačem OSA.

Podsjećamo, mladić iz Ključa je na vijest o obljetnici ubojstva osmero djece u Vitezu napisao kako mu je žao što nije ubijeno više ustaške djece. Nakon što su njegove poruke krenule kružiti Internetom, pojavila se nova u kojoj navodi da se ništa ne kaje uz psovanje mrtve djece.

Neke braniteljske udruge objavile su pak kako je otac mladića policajac u PP Ključ, kojoj je također prijavljen slučaj, te da je bivši pripadnik Armije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close