Pritvor

Tužiteljstvo traži da se Buntić pritvori

Rješenjem Općinskog suda u Ljubuškom, na koje Županijsko tužiteljstvo ulaže žalbu, Denisu Buntiću je zabranjen prilazak supruzi Klari Buntić na udaljenosti manjoj od 100 metara.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 09. 2023. u 11:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko tužiteljstvo ŽZH Široki Brijeg u utorak je uložilo žalbu na rješenje o odbijanju pritvora osumnjičenom D.B. suca za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka iz čl. 311. st. 1. toč. a) ZKP FBiH i zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja iz čl. 311. st. 1. toč. c) ZKP FBiH.

Traže pritvor

Predložili su da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu te pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili pak da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor.

"Razlozi za određivanje pritvora su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret", priopćeno je iz Tužiteljstva ŽZH.

Podsjećaju kako je rješenjem Suda odbijen prijedlog ovog Tužiteljstva za određivanje pritvora prema osumnjičenom D.B., protiv kojeg ovo Tužiteljstvo vodi istragu zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Nasilje u obitelji iz čl. 222. st. 2. i st. 4. u vezi sa st. 1. KZ F BiH u stjecaju sa kaznenim djelom Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ F BiH, a sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH.

"Trenutno je nezgodno komentirati nepravomoćnu presudu, no mi smo uvjereni da postoji opasnost da će Denis Buntić ometati kazneni postupak i utjecati na svjedoke koje smo poimence naveli u predmetu. Neki od njih bili su očevici slučaja, drugi imaju saznanja o cijeloj situaciji. Zato smo važnim smatrali da mu se odredi pritvor kako s njima ne bi komunicirao u međuvremenu. Drugi razlog zašto smo predložili pritvor je taj što bi osumnjičenik mogao ponoviti kazneno djelo nasilja u obitelji i posjedovanje veće količine oružja za koje je propisana kazna zatvora najmanje od tri godine", kazao je ranije za Index.hr tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH Josip Aničić.

Rješenjem Općinskog suda u Ljubuškom, na koje Županijsko tužiteljstvo ulaže žalbu, Denisu Buntiću je zabranjen prilazak supruzi Klari Buntić na udaljenosti manjoj od 100 metara. Buntić se također mora javljati u PU Ljubuški svakog dana. 

Oružje

Podsjetimo, bivši hrvatski reprezentativac Denis Buntić osumnjičen je za kazneno djelo nasilje u obitelji i nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih stvari.

Njegova supriga obratila se redakciji portala Bljesak.info jer, kako navodi, strahuje za svoj život.

U njegovoj kući je, doznajemo, pronađena veća količina oružja koja uključuje automatske puške, zolje i streljivo.

Podsjetimo, Denis Buntić se od reprezentativne karijere oprostio 2018. godine. U hrvatskom dresu osvojio je dva svjetska srebra, europsko srebro i broncu te olimpijsku broncu 2012.

Kopirati
Drag cursor here to close