Pušten na slobodu

Buntićeva supruga za Bljesak: Da nisam pobjegla, bila bih mrtva

"On je na kavi, a učinio je monstruozno djelo", navela je.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 09. 2023. u 10:00 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je službeno objavljeno da je Denisu Buntiću odbijen pritvor redakciji portala Bljesak.info obratila se supruga bivšeg rukometaša koja je razočarana odlukom Općinskog suda u Ljubuškom.

Strahuje za vlastiti život

"Svi smo u šoku. Da je bilo tko drugi na njegovom mjestu, on bi ostao u pritvoru. Tu su oružje, nasilje pred maloljetnim djetetom pod utjecajem droge i alkohola", kazala je za Bljesak.info Klara Buntić.

Prepričala je napad te naglasila kako je u jednom trenutku "zatvorila oči i rekla šta bude, bude". Javno je odlučila progovoriti o svemu jer strahuje za vlastiti život.

"Da je bilo koji sud bio Livno, Mostar, Široki Brijeg...to bi bilo osuđeno. To su četiri zolje, to su automati, bombe, kalašnjikovi. To je arsenal oružja u kući. Da je imao vremena doći do njega, on bi mene ubio. On je mene odlučio ubiti. Okrenuo se samo na sekundu što sam ja iskoristila za bijeg kroz balkonska vrata. Da nisam pobjegla bila bih mrtva na licu mjesta", ispričala je Klara.

Ističe kako je razočarana činjenicom da je slučaj dodijeljen Općinskom sudu u Ljubuškom.

"Zašto nisu pročitali činjenice da mu majka radi na sudu. I to je greška", navodi Klara.

Nada se kako će pod utjecajem javnosti doći do promjene suda i konačno prave odluke.

"On je na kavi, a učinio je monstruozno djelo", navela je.

Na slobodi 

Osvrnula se i na navode pojedinih portala o nasilju te potvrdila kako je pet godina trpila obiteljsko nasilje.

"On ima 160 kg, a ja 50. Nemoguće je da se čovjek obrani, da čovjek stane i postavi se. Kada u njemu proradi zlo nakon alkohola i droge to je neprepoznatljiv čovjek", ispričala je za Bljesak.info.

Dodala je kako su joj nakon prijave kazali kako će Buntić biti u zatvoru minimalno 5-6 mjeseci te nije mogla ni prepostaviti kako će on već u subotu biti na slobodi.

Ujedno, postoji i audiozapis nasilja te tvrdi kako su sve osobe koje su ga poslušale zgrožene brutalnošću napada. 

Podsjetimo, Denis Buntić je osumnjičen za kazneno djelo nasilje u obitelji i nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih stvari.

"Prijedlog za pritvor je podnesen zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke i opasnosti da će ponoviti kaznena djela" , potvrđeno je ranije za Bljesak.info iz Tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.

U njegovoj kući je, doznajemo, pronađena veća količina oružja koja uključuje automatske puške, zolje i streljivo.

Podsjetimo, Denis Buntić se od reprezentativne karijere oprostio 2018. godine. U hrvatskom dresu osvojio je dva svjetska srebra, europsko srebro i broncu te olimpijsku broncu 2012.

Kopirati
Drag cursor here to close