Žele pritvor za osumnjičenog

Tužiteljstvo će uložiti žalbu na Buntićeve mjere zabrane

D.B. se stavlja na teret da je počinio kazneno djelo Nasilje u obitelji u stjecaju sa kaznenim djelom Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 09. 2023. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo će nastaviti s intenzivnim radom u cilju okončanja istrage kojom je Denis Buntić osumnjičen za kazneno djelo nasilje u obitelji i nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih stvari.

''Nakon što je dana 23. rujna 2023. godine u službenim prostorijama Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg ispitan osumnjičeni D.B. (rođen 1982. godine) i donesen nalog o provođenju istrage, istoga dana Tužiteljstvo je podnijelo prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom Općinskom sudu u Ljubuškom'', navodi se u priopćenju Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Kako se navodi, D.B. se stavlja na teret da je počinio kazneno djelo Nasilje u obitelji u stjecaju sa kaznenim djelom Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

''Razlozi za određivanje pritvora su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret'', naveli su iz Tužiteljstva.

Kako dalje navode, 23. rujna 2023. godine nakon održanog ročišta za razmatranje prijedloga za određivanje pritvora Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg, sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom je donio rješenje o odbijanju pritvora.

''Izrekao je mjere zabrane, a na koju odluku Općinskog suda u Ljubuškom će Tužiteljstvo pravovremeno uložiti žalbu'', navode u priopćenju iz Tužiteljstva.

Inicijativa građanki/na Mostara iskazala je u priopćenju svoju zabrinutost zbog nasilja izvršenog nad Karlom Buntić i kako navode ''sramotnog poteza Općinskog suda u Ljubuškom.''

''Mišljenja smo da ovakav potez Suda šalje poruku da su žene, žrtve obiteljskog nasilja, institucionalno nezaštićene i šalje poruku da su nasilnici zaštićeni'', naveli su jučer iz Inicijative pozivajući nadležni općinski sud u Ljubuškom revidira ''svoju sramnu odluku''.

Inače, rješenjem Općinskog suda u Ljubuškom Denisu Buntiću je zabranjen prilazak supruzi Klari Buntić na udaljenosti manjoj od 100 metara. Buntić se također mora javljati u PU Ljubuški svakog dana, prenio je ranije portal Avaza.

Nakon što je službeno objavljeno da je Denisu Buntiću odbijen pritvor redakciji portala Bljesak.info obratila se supruga bivšeg rukometaša koja je razočarana odlukom Općinskog suda u Ljubuškom.

"Svi smo u šoku. Da je bilo tko drugi na njegovom mjestu, on bi ostao u pritvoru. Tu su oružje, nasilje pred maloljetnim djetetom pod utjecajem droge i alkohola", kazala je za Bljesak.info Klara Buntić. Prepričala je napad te naglasila kako je u jednom trenutku "zatvorila oči i rekla šta bude, bude".

Javno je odlučila progovoriti o svemu jer strahuje za vlastiti život. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close