Čovjek koji je "otkrio" Buntića

Červar o Buntiću: "Vladar" nas je sve odbacio, šokiran sam, nisam pametan

"Naravno, kao i svaki normalan čovjek strogo osuđujem svaku vrstu obiteljskog nasilja, ali nikako ne mogu povezati osobu koja je ovo napravila s onim čovjekom koji je igrao kod mene".
Sport / Rukomet | 25. 09. 2023. u 18:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Denis Buntić je, nažalost, priča tjedna regiji. Bivši proslavljeni rukometaš bio je uhićen zbog brutalnog premlaćivanja supruge Klare, a u obiteljskoj kući policija je pronašla čitav arsenal oružja - automatske puške, zolje i streljivo.

Buntića je prijavila supruga Klara, koja je medijima priložila audiozapis na kojem se čuje kako je Buntić brutalno premlaćuje. Snimka je uznemirujuća, a nakon ispitivanja sud u Ljubuškom pustio je Buntića na slobodu uz mjere zabrane prilaska ženi koja se boji za svoj život.

Denis Buntić imao je fantastičnu karijeru punih 20 godina. Počeo je u matičnom Izviđaču, da bi kao veliki talent, ali već i trofejni reprezentativac jednu godinu proveo u zagrebačkom Medveščaku. Nakon jednogodišnje slovenske avanture u Koperu Buntić je tri godine proveo u tada moćnom Ademar Leonu, a poslije je još igrao za velike klubove kao što su Kielce i Pick Szeged.

Karijeru je 2018. završio ondje gdje ju je i počeo - u Izviđaču. Bio je fenomenalan desni vanjski, a njegova ljevica bila je zaslužna za brojne velike rezultate hrvatskog rukometa.

Što se dogodilo Buntiću nakon kraja sjajne karijere?

Lino Červar ga je prvi put zvao u reprezentaciju Hrvatske 2005., kad je osvojio svjetsko srebro. Srebro na SP-u uzeo je i u Zagrebu 2009,. a Buntić u kolekciji medalja s velikih natjecanja ima još i europsko srebro (2010.) i broncu (2012.), kao i broncu s Igara u Londonu 2012.

Červar je šokiran

Što se dogodilo da jedan takav sportaš toliko fizički, mentalno i ljudski propadne da je sposoban godinama se iživljavati na supruzi nemoguće je reći, to bi tek trebale riješiti nadležne institucije, koje će se valjda baviti ovim slučajem. Komentar je za Index.hr dao i Lino Červar, čovjek koji je otkrio Denisa Buntića i dao mu šansu u nacionalnoj vrsti.

"Nevjerojatno sam tužan. Naravno, kao i svaki normalan čovjek strogo osuđujem svaku vrstu obiteljskog nasilja, ali nikako ne mogu povezati osobu koja je ovo napravila s onim čovjekom koji je igrao kod mene. Buntić je uvijek bio tih, korektan i samozatajan dečko. Tada nije pokazivao sklonosti da bi ovako nešto mogao napraviti. Stvarno ne znam što je pošlo po zlu i kako je uopće moguće da se ovako nešto dogodilo. Šokiran sam", rekao je Červar.

"Otac hrvatskog rukometa nas je sve odbacio. Ne nose se svi isto s odbacivanjem, treba biti moralno i mentalno jak"

Ivana Brkljačić je u svom komentaru na ovaj užasan slučaj upozorila na sustav sporta koji je u Hrvatskoj očito zakazao. "Sustav sporta zakazao je u tome što se ne brine o bivšim sportašima i o njihovoj prilagodbi na život i karijeru nakon karijere", napisala je bivša hrvatska atletičarka na Facebooku. Červar se slaže s tom tezom.

"Da, slažem se. Ti igrači su nakon karijere odbačeni. Taj čovjek, kojeg ne želim imenovati, a koji je 'vlasnik i otac hrvatskog rukometa', odbacuje sve redom. Mene je odbacio, igrače je odbacio, tog malog je odbacio... Ide se u stranputicu. Naravno da nisu svi ljudi isti, ali nakon takvog odbacivanja zaista trebaš biti moralno i mentalno jak da te ne progutaju ulica ili neka druga iskušenja. I dalje mi nije jasno kako je ovo moguće".

"Rekao sam već da je kod mene bio sve suprotno od takvog tipa, korektan i pozitivan dečko. S druge strane, igrao je u ozbiljnim klubovima, imao je veliku karijeru. Nisu to bili neki kikiriki klubovi. Da je bio problematičan i sklon ispadima, vjerujte, nema šanse da bi mogao u takve klubove i zakoračiti nogom. Zato sam šokiran i nisam pametan što bih rekao više".

Kopirati
Drag cursor here to close