'Češljanje' dokumentacije

SIPA upala u Centralnu banku

SIPA je od Centralna banke Bosne i Hercegovine tražila ove podatke po prijavi jednog od uposlenika koji smatra da je ovaj konkurs za prijem namješten, za što je predočio i obimnu dokumentaciju.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 10. 2018. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Zgrada Centralne banke u Sarajevu

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zatražili su od Uprave Centralne banke BiH u Sarajevu  da im se dostavi određena dokumentacija vezana za imenovanje šefa sigurnosti u ovoj instituciji. Po nalogu SIPA-e Uprava je dostavila tražene dokumente.

SIPA je od Centralna banke Bosne i Hercegovine  tražila ove podatke po prijavi jednog od uposlenika koji smatra da je ovaj konkurs za prijem namješten, za što je predočio i obimnu dokumentaciju, piše Dnevni avaz.

Pod lupom je najmanje 10 prijema radnika u ovu instituciju.

Na Sudu Bosne i Hercegovine intenzivno se radi na procesu u kome je jedan od oštećenih na konkursu tužio CBBiH.

Nakon prijava osoba koje su se žalile na konkursne procedure, u Tužiteljstvu BiH otvorene su istrage te je agenciji SIPA naloženo izuzimanje dokumentacije.

Prema saznanjima "Dnevnog avaza", osim zapošljavanja, po prijavama iz CBBiH, u Tužiteljstvo BiH radi se na još nekim predmetima koji se odnose i na netransparentno i nezakonito trošenje novca.

Inače, Centralna banka BiH prvo polugodište ove godine završila je s višemilijunskim gubitkom. To je prvi put u povijesti ove institucije da je poslovala s minusom!

Kopirati
Drag cursor here to close