Centar

Akcija SIPA-e: 1.500 eura za prebacivanje preko granice

Za krijumčarenje preko granice BiH su naplaćivali 1.500 eura po osobi, dok su za krijumčarenje do Italije uzimali 4.000 eura, priopćeno je iz Granične policije BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 10. 2018. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Granične policije BiH su u okviru akcije "Centar" identificirali još deset osoba koje su sudjelovale u nezakonitim aktivnostima s ciljem krijumčarenja migranata iz BiH u Hrvatsku.

Za krijumčarenje preko granice BiH su naplaćivali 1.500 eura po osobi, dok su za krijumčarenje do Italije uzimali 4.000 eura, priopćeno je iz Granične policije BiH. 

Dokumentirano je da je ova organizirana grupa krijumčarila migrante koji su u BiH ušli na području Višegrada i Bijeljine, dok su ih u Hrvatsku pokušali prebacivati na području zapadne Hercegovine. 

Video: Privođenje uhićenih


Stranci koji su plaćali usluge prijevoza i ilegalnog prelaska granice u najvećem postotku su ekonomski migranti, radno sposobni i punoljetni muškarci iz Irana, Iraka, Afganistana i Pakistana. 

Iz Granične policije BiH ranije je priopćeno da su jutros izvršeni pretresi na području Sarajeva i Mostara i tom prilikom zbog krijumčarenja ljudi uhićena su dvojica državljana Pakistana, državljanin Irana i državljanin BiH. 

Prikupljanje i obrada informacija akcije "Centar" počele su u srpnju. 

Četvorica osumnjičenih bit će predata Tužiteljstvu BiH. 

S ciljem odvraćanja državljana visokog migracijskog rizika koji na ilegalan način pokušavaju ući u BiH, policijski službenici Granične policije BiH uz pojačane mjere i detaljne preglede teretnih vozila koja dolaze iz Srbije i Crne Gore, aktivno prikupljaju podatke o organiziranim kriminalnim grupama koje stiču protupravnu imovinsku korist za prijevoz i krijumčarenje migranata, istaknuto je u priopćenju ove policijske agencije.

Video: Operativna akcija Centar

 

Kopirati
Drag cursor here to close