Koronavirus

Preminuo ministar Salko Bukvarević

Njemu se zdravstveno stanje pogoršalo u ponedjeljak, a ogledalo se u otežanom disanju.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 07. 2020. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević preminuo je u srijedu ujutro na klinici plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Ova informacija je potvrđena za Klix.ba

Bukvarević je prije desetak dana smješten u bolnicu nakon što je bio pozitivan na koronavirs uslijed pogoršanja zdravstvenog stanja. Njemu se zdravstveno stanje pogoršalo u ponedjeljak, a ogledalo se u otežanom disanju.

Prethodnih dana je imao podršku kisika, ali to nije bilo dovoljno zbog jake upale oba plućna krila. Zbog toga je jučer prijepodne priključen na respirator. Bukvareviću je 22. srpnja potvrđen pozitivan test na koronavirus.

Bukvarević je rođen 1967. godine u Kalesiji. Osnovnu školu (1982) i Visoku tehničku školu za građevinarstvo i geodeziju (1986) završio je u Tuzli. 1996. godine stekao je dodiplomsku diplomu na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli, magistrirao 2004., a na kraju i doktorirao 2011. godine. Izabran je za izvanrednog profesora na ovom fakultetu.

Od 2015. obnašao je funkciju ministra za boračka pitanja u Vladi FBiH, piše Klix.

Bukvarević je dobio pozitivan test na koronu 22. srpnja, nakon kontakta s premijerom Fadilom Novalićem. Obojica su se navodno zarazila na Maršu mira.

Podsjećamo, ministar Bukvarević je prvo testiranje obavio na UKC Tuzla 11. srpnja 2020. godine, odmah po saznanju da je jedna zaposlenica Federalnog ministarstva pozitivna.

Taj nalaz je bio negativan.

No, zbog kontakta s premijerom FBiH Fadilom Novalićem na trećem danu Marša mira, ministar bio u samoizolaciji.

Novalić je, podsjetimo, također bio zaražen, te je bio hospitaliziran na Klinici Podhrastovi. Početkom ovog tjedna stigla je i službena informacija da je Novalić izliječen od koronavirusa te je izašao iz bolnice u nedjelju i nastavio s radom početkom tjedna.

Kopirati
Drag cursor here to close