Potvrdio ministar

Bukvarević: Isplate braniteljskim kategorijama neće biti umanjene

Dok god postoji bilo kakva mogućnost da se sa drugih pozicija vrše uštede, poručio je Bukvarević, Vlada FBiH ostaje pri opredjeljenju da postignuti obim prava za tu kategoriju neće biti umanjivan.
Vijesti / Politika | 02. 04. 2020. u 18:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Salko Bukvarević kazao je da je Vlada FBiH zauzela stav da sredstva u proračunu sa pozicije isplate naknade boračkim kategorijama neće biti umanjena.

''Vlada FBiH je u jeku pandemije ostala uz svoje građane, a posebno uz braniteljsku populaciju. Izvršila je preraspodjelu sredstava u proračunu te učinila dodatne napore kako bi osigurala neophodna sredstva za borbu protiv koronavirusa'', izjavio je Bukvarević u današnjem obraćanju u Vladi FBiH.

Dok god postoji bilo kakva mogućnost da se sa drugih pozicija vrše uštede, poručio je Bukvarević, Vlada FBiH ostaje pri opredjeljenju da postignuti obim prava za tu kategoriju neće biti umanjivan.

Istaknuo je da je to ministarstvo izvršilo obračun za sve braniteljske naknade te da će biti na istom nivou kao za veljaču, a da se isplata očekuje kao i svakog mjeseca, oko 10. travnja.

Bukvarević je kazao da će za mjesec ožujak naknade dobiti 102.507 braniteljskih obitelji, i to 83.589 korisnika osobnih invalidnina, 4.821 dobitnika ratnih priznanja te 14.097 demobiliziranih branitelja.

Podsjetio je da u proteklih šest godina nije bilo umanjenja naknada braniteljskoj populaciji niti kašnjenja, što je rezultat opredjeljenja Vlade FBiH da je to kategorija koja je najzaslužnija za obranu BiH te da je potrebno učiniti sve napore kako bi te ranjive kategorije društva osjetile što manje posljedice novonastale situacije.

Pozdravio je aktivnosti Zeničko-dobojske županije koji je usvojio Uredbu o egzistencijalnoj naknadi za demobilizirane branitelje mlađe od 57 godina te pozvao i druge županije da ubrzaju donošenje zakona i da na sve raspoložive načine pomognu braniteljima.

''Među njima je veliki broj starijih i oboljelih, što znači da su jedna od rizičnih skupina. Apeliram na sve građane da se pridržavaju svih mjera i uputa i da vjeruju u liječnike i institucije te da pomognu onima kojima je pomoć neophodna, posebno roditeljima naših šehida i poginulih branitelja i ratnim vojnim invalidima koji su u stanju potrebe', poručio je Bukvarević.

Pozvao je sva braniteljska udruženja i organizacije da u lokalnim ograncima obiđu suborce i članove njihovih obitelji, jer svi moraju biti jedinstveni i solidarni.

''Naš narod je pobijedio onda kad se nitko nije nadao, zahvaljujući hrabrosti i jedinstvu građana. Vjerujem da ćemo i iz ove krize izaći ubrzo, ako se budemo pridržavali svih mjera'', naglasio je Bukvarević te zahvalio svi građanima koji pomažu onima kojima je pomoć potrebna.

Kopirati
Drag cursor here to close