Šta je ovo ljudi?

I Bukvarević pozitivan na koronavirus

Sedam dana nakon prvog nalaza ministar je osjetio blage simptome
Vijesti / Politika | 22. 07. 2020. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević nakon ponovnog testiranja pozitivan je na koronavirus, ali stabilnog zdravstvenog stanja.

Podsjećamo, ministar Bukvarević je prvo testiranje obavio na UKC-a Tuzla 11. srpnja odmah po saznanju da je jedna uposlenica Federalnog ministarstva pozitivna. Taj nalaz je bio negativan, ali je zbog kontakta s premijerom Vlade FBiH Fadilom Novalićem na trećem danu Marša mira upriličenom povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici, ministar bio u samoizolaciji.

Sedam dana nakon prvog nalaza ministar je osjetio blage simptome u vidu povišene tjelesne temperature i kašlja, nakon čega je nalaz ponovljen i ustanovljeno da je pozitivan na Covid 19, priopćio je Ured ministra Bukvarevića.

Trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja, urađene su sve pretrage koje su u ovakvim situacijama potrebne te se nalazi, prema preporukama ljekara, a na osnovu cjelokupne kliničke slike, na klinici Podhrastovi u Sarajevu. U stalnom je kontaktu sa suradnicima telefonskim putem i nema drugih simptoma, piše Faktor.

Kopirati
Drag cursor here to close