Koronavirus

Bukvarević: Boračka populacija i umirovljenici neće biti oštećeni

Stožer je tijekom dva dana izvršavao konkretne zadatke Predsjedništva Bosne i Hercegovine te su na 14 graničnih prijelaza koji se nalaze na teritoriji Federacije BiH postavljeni trijažni šatori za boravak građana.
Vijesti / Flash | 08. 04. 2020. u 17:05 Bljesak.info
Obraćanje predstavnika federalnih institucija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već kada od danas više nema obraćanja za javnost iz Mostara, možete uživo pratiti obraćanje predstavnika federalnih i drugih nadležnih institucija iz Sarajeva koji govore o širenju koronavirusa.

Trijažni šatori 

Javnosti se danas obratio federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, generalni direktor Javnog poduzeća BH Gas Jasmin Salkić i načelnik Federalnog stožera civilne zaštite Fahrudin Solak.

Načelnik Federalnog stožera civilne zaštite Fahrudin Solak zahvalio je svima, posebno umirovljenicima starijima od 65 godina koji su ispoštovali sve mjere koje je Stožer donio.

Stožer je tijekom dva dana izvršavao konkretne zadatke Predsjedništva Bosne i Hercegovine te su na 14 graničnih prijelaza koji se nalaze na teritoriji Federacije BiH postavljeni trijažni šatori za boravak građana, a tu su im osigurani toaleti, voda i sve drugo neophodno za život.

Kako je pojasnio, građani će tu boraviti do određenja mjesta gdje će boraviti poslije zdravstvenog pregleda te je zamolio za strpljenje.

Naglasio je da se donesene mjere poštuju te da nema nikakvih problema, ali i da su u stalnom kontaktu s županijskim službama.

Izrazio je nadu da će se situacija s panedmijom koronavirusa Covid-19 brzo završiti te da će sve donesene mjere biti ukinute, ali do tada je zamolio građane na strpljenje i poštovanje naredbi.

Mirovine i boračke naknade prioritet

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević istaknuo je prilikom današnjeg obraćanja predstavnika federalnih institucija kako boračka populacija i umirovljenici neće biti oštećeni za vrijeme epidemiološke krize zbog koronavirusa.

On je zahvalio Vladi Federacije BiH i Federalnom ministarstvu financija koji su uložili dodatne napore kako bi naknade borcima, odnosno za 102.507 boračkih obitelji bile isplaćene nekoliko dana ranije, a imajući u vidu ograničenost kretanja sugrađanima koji su stariji od 65 godina.

Ministar Bukvarević je pozvao 35.600 pripadnika boračke populacije koji su stariji od 65 godina da na vrijeme, odnosno do petka ovog tjedna, preuzmu svoje boračke naknade.

Naglasio je da su mirovine i boračke naknade prioritet u isplati iz Proračuna Federacije BiH i tako će biti i u narednom periodu.

''Resorno ministarstvo i Vlada Federacije BiH opredijeljeni su da na sve moguće načine pomognu svim građanima u krizi koja je zadesila našu državu, ali ćemo učiniti i sve napore da najranjivije kategorije našeg društva zaštitimo. S tim u vezi je i odluka našeg Ministarstva za ovih 20 milijuna KM preusmjerimo u Fond koji će biti od pomoći u borbi protiv virusa korona'' - kazao je Bukvarević.

 

Kopirati
Drag cursor here to close