MUP RS

Osumnjičeni za ubojstvo Bašića privedeni u Tužiteljstvo RS

RTRS neslužbeno doznaje da su u Republičko javno tužiteljstvo sprovedeni Aleksandar Miljatović i Igor Repajić.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 03. 2022. u 21:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminal Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske u ponedjeljak su uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu teško ubojstvo koje je izvršeno na štetu policijskog službenika Radenka Bašića, priveli dvije osobe inicijala A.M. i I.R. u Republičko javno tužiteljstvo Republike Srpske, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala.

RTRS neslužbeno doznaje da su u Republičko javno tužiteljstvo privedeni Aleksandar Miljatović i Igor Repajić.

Lica A.M. i I.R. su uhićena dana 26. na 27. ožujak, u okviru istrage započete 21. ožujka ove godine, s ciljem otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja organizatora, suučesnika i neposrednog izvršitelja navedenog kaznenog djela.

''Aktivnosti su realizirane na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Specijalnom-antiterorističkom jedinicom, Žandarmerijom i PU Banjaluka'', priopćeno je ranije iz MUP-a Srpske.

Izvještajem je obuhvaćeno i lice D.R. koji je identificiran kao organizator i naručitelj kaznenog djela teško ubojstvo, a kojeg su policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet uhitili 23. ožujka 2022. godine u Prijedoru.

''Ovom licu je na prijedlog Tužiteljstva BiH, od strane Suda BiH određen pritvor 24. ožujka 2022. godine. U tijeku je i dalje opsežna istraga u saradnji sa nadležnim tužiteljstvima'', navodi se u priopćenju.

Kao organizator i nalogodavac osumnjičen je Dalibor Railić iz Prijedora kojem je Sud BiH prije nekoliko dana odredio jednomjesečni pritvor, piše Avaz.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close