Izostala reakcija

MUP RS je od OSA-e ranije dobio informaciju o ugroženosti ubijenog Radenka Bašića

Dalibor Railić iz Prijedora se sumnjiči kao nalogodavac ubojstva, dok se Aleksandar Mijatović sumnjiči kao direktni izvršitelj tog krivičnog djela.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 03. 2022. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) je još ranije dostavila saznanja MUP-u Republike Srpske vezano za ugroženost načelnika sektora kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašić, doznaje BN televizija.

Dalibor Railić iz Prijedora se sumnjiči kao nalogodavac ubojstva, dok se Aleksandar Mijatović sumnjiči kao direktni izvršitelj tog krivičnog djela.

Dalibor Railić je osoba koja je ranije osuđivana i koja je sklona vršenju krivičnih djela, tako da je “motiv za ubojstvo načelnika Bašića samo njegov posao”, javlja BN.

S druge strane, Aleksandar Miljatović je 30. kolovoza 2007. godine počinio teško ubojstvo u Banja Luci i ubio Sašu Ilića zvanog Španac. Miljatović se nalazi na prijevremenom uslovnom otpustu i policija je bila u obavezi da prati njega na realizaciji uslovnog boravka na slobodi.

Tijekom pošle noći Miljatović je uhićen, a Railić se nalazi u pritvoru Suda BiH.

Inače, zbog ovog slučaja jučer je došlo do verbalnog sukoba člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i tužiteljstva Republike Srpske, javlja Klix.

Dodik je najprije optužio Okružno javno tužiteljstvo u Prijedoru i Republičko javno tužiteljstvo RS-a za opstrukciju u otkrivanju i gonjenju počinitelja ovog krivičnog djela.

U svom odgovoru Tužiteljstvo je navelo da je "član Predsjedništva BiH iznio neistine i pokazao nepoznavanje osnovnih pojmova i procedura u postupanju ovlaštenih službenih osoba i tužitelja u otkrivanju i gonjenju počinitelja krivičnih djela".

"Član Predsjedništva BiH u svojoj izjavi poziva se na informacije koje je navodno dobio iz Ministarstva unutarnjih poslova RS-a, pa se samim tim postavlja pitanje tko je takve informacije plasirao i sa kojim ciljem, ali istovremno nameće i zaključak da je upravo plasiranje ovakvih informacija učinjeno s namjerom da se istraga skrene u pogrešnom smjeru, prikriju propusti određenih policijskih službenika, učinjeni prilikom provođenja mjera sigurnosti načelnika Radenka Bašića, a za učinjene propuste okrive tužiteljstva", priopćeno je iz Tužiteljstva Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close