Akcija

Uhićen osumnjičeni za ubojstvo načelnika krim policije, ''pao'' na poligrafu

Mijatović je sa djevojkom Jelenom Tegel 2007. godine ubio Sašu Ilića Španca na parkingu UKC Republike Srpske.
Vijesti / Flash | 27. 03. 2022. u 11:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uhićene su dvije osobe za koje se sumnja da su sudjelovale u ubojstvu Radenka Bašića, načelnika sektora kriminalističke policije Prijedor. Ovo je za N1 potvrdio Siniša Kostrešević, direktor Policije Republike Srpske.

Neslužbeno, riječ je o Aleksandru Mijatoviću, koji se sumnjiči da je pucao u Bašića.

Prema saznanjima Srpskainfo, Aleksandar Mijatović je sinoć uhićen u Banjaluci, a tijekom kriminalističke obrade ''pao'' je prilikom ispitivanja na poligrafu.

On je već odslužio kaznu za ubojstvo.

Mijatović je sa djevojkom Jelenom Tegel 2007. godine ubio Sašu Ilića Španca na parkingu UKC Republike Srpske. Tegel je pozvala Španca da se vide, a tu ga je u zasjedi čekao Mijatović te ga ubio.

Godinu kasnije, osuđen je na 16 i pol godina zatvora. Nakon ubojstva mediji su ih prozvali ''banjalučki Bonnie and Clyde''.

Direktor Policije RS-a, Siniša Kostrešević je rekao da je osoba trenutno na kriminalističkoj obradi i da su nakon uhićenja obavijestili Okružno javno tužiteljstvo u Prijedoru i Republičko javno tužiteljstvo.

U banjalučkoj regiji sinoć se odvijala opsežna akcija policije koju je najavio i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Tijekom noći izvršeni su pretresi na više lokacija, a privođene su skoro sve osobe koje se dovode u vezu sa kriminalnim miljeom.

Podsjetimo, Bašić je ubijen u ponedeljak 6:50 sati kada je krenuo na posao u Policijsku upravu Prijedor. Ubojica ga je najvjerovatnije pratio danima i u ponedjeljak ujutru ga je sačekao u blizini njegove zgrade. Kada je Bašić krenuo na posao ubojica mu je prišao s leđa i iz neposredne blizine ispalio mu hitac u potiljak, te pobjegao.

Kopirati
Drag cursor here to close