Budućnost

Nešić s novoimenovanim zapovjednikom EUFOR-a o sigurnosnoj situaciji u BiH

Na sastanku su razmjenjene ocjene trenutne sigurnosne situacije u BiH i viđenje buduće suradnje EUFOR-a i Ministarstva sigurnosti BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 02. 2024. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić sastao se u srijedu u Sarajevu s novoimenovanim zapovjednikom EUFOR-a u BiH generalmajorom Laszlom Sticzom.

Generalmajor Sticz je predstavio ključne prioritete u ispunjavanju misije EUFOR-a i doprinosu očuvanja mira i stabilnosti u BiH.

Ministar Nešić je poželio mnogo uspjeha generalmajoru Sticzu na novoj dužnosti ocjenivši njegov dolazak na ovu poziciju pozitivnim i važnim za buduću suradnju jer osim bogatog vojnog iskustva, dolazi iz zemlje koja izuzetno dobro poznaje situaciju u BiH i regiji i ima izbalansiran pristup i najbolje razumijevanje odnosa u regiji i specifičnostima u BiH.

Razmjenjene su ocjene trenutne sigurnosne situacije u BiH i viđenje buduće suradnje EUFOR-a i Ministarstva sigurnosti BiH.

Ministar Nešić je istaknuo napredak koji je Ministarstvo napravilo u posljednjoj godini u jačanju odnosa sa sigurnosnim agencijama Europske unije, kroz uspostavu operativne suradnje s EUROPOL-om te započetim pregovorima za suradnju sa FRONTEX-om.

Naglasio je da očekuje visok nivo suradnje i sa EUFOR-om u cilju očuvanja sigurnog okruženja u BiH, regiji ali i Europskoj uniji.

Kopirati
Drag cursor here to close