Zalutali?

VIDEO | EUFOR-ovi oklopnjaci na širokobriješkim ulicama

Vijesti / Flash | 13. 01. 2024. u 20:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot / EUFOR-ovi oklopnjaci na širokobriješkim ulicama

Dva oklopna vojna vozila EUFOR-a snimljena su kako voze uskim ulicama u naselju Puringaj u Širokom Brijegu.

Čitatelj portala Jabuka.tv poslao je snimku nastalu u subotu oko 19:00 sati na kojoj se vidi kako dva oklopnjaka EUFOR-a, očito zalutala ili pogrešno odvedena od strane navigacije, voze uskim ulicama, točnije Puringajskoj i Frankopanskoj ulici te svoj put nastavljaju prema naselju Njivice.

Iz EUFOR-ove misije Althea još su 2022. godine naveli da se vozači lakih oklopnih transportera vozaju po ulicama gradova u BiH kako bi se njihovi vozači upoznali s okolinom, ali da je važno da se vozila redovno voze zbog njihovog održavanja.

Stanovnici brojnih bh. gradova izrazili su nezadovoljstvo zbog povećane prisutnosti vojnika pa su iz misije EUFOR-a u Bosni i Hercegovini morali objaviti i video snimku u kojoj su se pravdali zašto to čine.

"EUFOR održava širok spektar vojnih sposobnosti. Kao dio toga, imamo veći broj lakih oklopnih transportera. Laki oklopni transporteri kao što su ovi su uobičajena prijevozna sredstva za vojno osoblje", naveli su tada iz EUFOR-a.

Laka oklopna transportna vozila, ali i veliki oklopnjaci, zabilježeni su na ulicama gradova u zapadnoj Hercegovini u više navrata od 2022. godine pa sve do danas.

Nerazumljivo je zašto su se vojna oklopna vozila u subotu navečer provlačila uskim širokobriješkim ulicama uznemirivši na taj način stanovništvo i izazivajući nelagodu zbog prizora prolaska vojnih vozila ispred obiteljskih kuća.

Kopirati
Drag cursor here to close