Zatražen pritvor

Muškarac i žena osumnjičeni za zlostavljanje djeteta

Kako je priopćeno iz Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, njih dvoje se sumnjiče da su počinili krivično djelo nasilje u obitelji ili obiteljstkoj zajednice iz Krivičnog zakonika Republike Srpske.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 08. 2023. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Okružno javno tužiteljstvo u Banja Luci je nakon ispitivanja zatražilo pritvor za ženu L.M. (33) i muškarca V.A. (27) iz Mrkonjić Grada od strane Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu jer se sumnjiče da su više od mjesec dana zlostavljali dijete.

Kako je priopćeno iz Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, njih dvoje se sumnjiče da su počinili krivično djelo nasilje u obitelji ili obiteljstkoj zajednice iz Krivičnog zakonika Republike Srpske, pišu Nezavisne

"Osumnjičene osobe su u vremenskom periodu od srpnja mjeseca 2023. godine, do dana 15. kolovoza 2023. godine, ugrozili mir, tjelesni integritet i duševno zdravlje djeteta", naveli su iz Okružnog javnog tužiteljstva u Banja Luci.

Tužitelj je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo te iz razloga izvanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora do deset godina, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti", piše u priopćenju Okružnog javnog tužiteljstva u Banja Luci.

Dodaje se da će o prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiti suca za prethodni postupak Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu.

Kopirati
Drag cursor here to close