Optužnica

Mostarci optuženi za lihvarstvo i iznudu

Optužnicu Tužiteljstva HNŽ je 17.08.2023. godine Općinski sud u Mostaru potvrdio u cijelosti.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 08. 2023. u 17:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko tužiteljstvo HNŽ je nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv Denisa Ćatića (1981.), iz Mostara i Stanislava Lovrića (1980.) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da su zajedno, kao supočinitelji počinili kazneno djelo 'Lihvarstvo' u stjecaju s kaznenim djelom 'Iznuda', na štetu oštećenih H. G., A. Dž. i A. Č.

Pojedinačno, prvooptuženi je počinio i kazneno djelo 'Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari' KZ F BiH, a drugooptuženi kazneno djelo 'Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje'. 

Optužnicu Tužiteljstva HNŽ je 17.08.2023. godine Općinski sud u Mostaru potvrdio u cijelosti, priopćeno je iz Tužiteljstva HNŽ.

Optuženi se sumnjiče da su u vremenskom razdoblju od 28.01.2021.godine do 17.04.2023.godine, u Mostaru, oštećenim osobama davali zajmove u novcu uz ugovaranje nerazmjerne imovinske koristi, te koristeći silu i prijetnju, s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist, od oštećenih osoba zahtijevali da im predaju određene novčane iznose.

Isto tako, optuženi se terete i zbog toga što je kod njih pronađena određena količina oružja, dijelova za oružje i streljiva koju su nezakonito posjedovali.

Podsjećamo, Županijsko tužiteljstvo HNŽ je u suradnji sa Federalnom upravom policije (FUP) provodilo aktivnosti u navedenom predmetu, koje su pod nadzorom ovog Tužiteljstva poduzimali policijski službenici FUP-a, u sklopu operativne akcije ''Game''.

Kopirati
Drag cursor here to close