Potvrđeno iz Tužiteljstva HNŽ

Jednomjesečni pritvor za mostarske lihvare

"Postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti ili dovršiti krivično djelo za koje se sumnjiče, a za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna", rečeno je iz Tužiteljstva.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 04. 2023. u 17:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Mostaru uvažio je prijedlog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije kojim je Denisu Ćatiću (42) i Stanislavu Lovriću (43) određen jednomjesečni pritvor, potvrđeno je za "Avaz" iz Županijskog tužiteljstva u Mostaru.

Njih dvojica se, kao supočinitelji, sumnjiče za krivično djelo lihvarstvo u stjecaju s iznudom, a pritvor im je određen s obzirom na to da postoje naročite okolnosti da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke.

"Također, postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti ili dovršiti krivično djelo za koje se sumnjiče, a za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna", rečeno je iz Tužiteljstva.

Ovaj dvojac je uhićen u Mostaru u ponedjeljak, 17. travnja, u akciji koju su, pod nadzorom Tužiteljstva HNŽ, naziva "Game", izveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP).

Izvršenim pretresom pokretne i nepokretne imovine u Mostaru koju Ćatić i Lovrić koriste pronađeni su veća količina novca, automatska puška, dva pištolja, određena količina municije, dokumentacija, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi s izvršenjem ovih krivičnih djela.

  / Izuzeta puška | Foto: FUP

"Navedena lica se sumnjiče da su oštećenoj osobi dala zajam uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi, tako što su tijekom četverogodišnjeg perioda, koristeći silu i prijetnju, od oštećene osobe zahtijevali da im predaje određene novčane iznose", kazali su iz FUP-a.

Postupajući prema naredbi Općinskog suda u Mostaru, policijski službenici FUP-a su ih uhitili nakon primopredaje označenog novca.

Kopirati
Drag cursor here to close