Suđenje Cvikiju

Maka Radić iskrvario uslijed teških rana, sve nastale s leđa

Prvi je svoj nalaz pročitao specijalist sudske medicine dr. Dražen Damjanjuk koji je po naredbi Tužiteljstva HNŽ-a izveo obdukciju nad tijelom Marka Radića.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 11. 2021. u 13:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Županijskom sudu u Mostaru danas je nastavljeno suđenje Josipu Cvitanoviću zvanom Cviki koji je osumnjičen da je prije točno godinu dana, 9. studenog 2020. godine iz vatrenog oružja sa više metaka pogodio i na licu mjesta usmrtio Marka Radića, zvanog Maka.

Na nastavku glavne rasprave danas su svoj iskaz pred Sudskim vijećem iznijeli specijalist sudske medicine Dražen Damjanjuk, te Nermina Korać i Enera Čavčić, uposlenice Zavoda za zaštitu uposlenika MUP-a KS-a,  koje su analizirale uzorke krvi na prisustvo alkohola i droga.

Četiri ulazne rane

Prvi je svoj nalaz pročitao specijalist sudske medicine dr. Dražen Damjanjuk koji je po naredbi Tužiteljstva HNŽ-a izveo obdukciju nad tijelom Marka Radića. Vještak je utvrdio četiri ulazne rane, sve na predjelu leđa Marka Radića. Sve ulazne rane po karakteristikama su nastale sa udaljenosti od najmanje 1,5 metar.

„Smrt je nastupila uslijed iskrvarenja iz raskidane srčano-sudovne peteljke srca i pluća, raskidanih krvnih sudova duž kanala prostrijelina, grudnog koša i trbuha nanesenih projektilima ispaljenih iz ručnog vatrenog oružja“, kazao je doktor Damjanjuk u svom zaključku.

Vještakinje Nermina Korać i Enera Čavčić analizirajući uzorke krvi došle su do zaključka da u osumnjičeni Cvitanović u vrijeme ubojstva u krvi nije imao tragova alkohola, niti droge i psihoaktivnih supstanci. Nalazi su bili uredni.

Nastavak u srijedu 

Suđenje se nastavlja sutra, u srijedu 10.11.

Podsjećamo, 9. studenog 2020. oko 18 sati i 45 minuta u ulici Brune Bušića, u neposrednoj blizini sjedišta MUP-a HNŽ-a dogodilo se ranjavanje muškarca sa smrtnim posljedicama.  Ubijen je, kako će se ispostavit,  Marko Radić - Maka, a  osumnjičen je Josip Cvitanović za kojim je odmah krenula potraga više policijskih postrojbi, uključujući i Specijalnu policiju MUP-a HNŽ-a.

Osumnjičeni Cvitanović uhićen je istu noć u središtu Mostara, kad su automobil u kojem se nalazio zaustavili policajci, te ga s uperenim oružjem izveli iz auta i polegli na pod. Cvitanović je tad imao vidnu ozljedu nosa za koju će se poslije ispostaviti da je teška tjelesna ozljeda u vidu prijeloma nosa nastala nakon fizičkog sukoba sa Makom.

Kopirati
Drag cursor here to close