Nastavak suđenja

Vještaci: Cviki ne razmišlja o posljedicama

Urađeno je timsko vještačenje osumnjičenog Cvitanovića o uračunljivosti u vrijeme počinjenja ubojstva.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 11. 2021. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku glavnog pretresa na suđenju Josipu Cvitanoviću zvanom Cviki kojem se sudi zbog ubojstva Marka Radića zvanog Maka saslušani je više vještaka, psihologa i neuropsihijatara.

Na Županijskom sudu u Mostaru iskusni neuropsihijatar, Abdulah Kučukalić, specijalista neuropsihijatar i subspec. forenzičke psihijatrije sa liječnicom Alma Bravo-Mehmedbašić iznio je nalaz koji su uradili po naredbi Tužiteljstva HNŽ-a. Urađeno je timsko vještačenje osumnjičenog Cvitanovića o uračunljivosti u vrijeme počinjenja ubojstva. Iz dostavljene dokumentacije te iz iskaza osumnjičenog, tim vještaka utvrdio je da Cviki ne boluje od trajne duševne bolesti niti da pati od organskih duševnih poremećaja.

Iz navedenog su također mogli registrirati da je osumnjičeni emocionalno-nestabilna ličnost, da ima nizak prag tolerancije, impulsivne reakcije sa smanjenom empatijom i osjećajem za druge osobe, te da ne razmišlja o posljedicama. Također, utvrdili su da boluje od PTSP-a.

Vještaci su kazali da teške ozljede koje je ubijeni Maka nanio osumnjičenom Cvitanoviću 20-tak minuta prije ubojstva  uz već određene poremećaje strukture ličnosti dodatno su se odrazili te pojačali razdraženost, oslabili kontrolu ponašanja iz čega su zaključili da je Cviki u vrijeme ubojstva bio bitno smanjene uračunljivosti. 

Također, utvrdili su da je isti sposoban da prati proces suđenja, koje se nastavlja u utorak 9. studenog.

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close