Ubojstvo u Sarajevu

Jezive prijetnje policajcu: 'Mora se isjeći na komade. Ja ću mu srce pojesti'

Zbog prijetnji inspektor Plakalović je radi njegove sigurnosti sklonjen iz istrage o ubojstvu policajaca.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 03. 2023. u 14:46

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na suđenju Savi Marinkoviću, Aleksandru Macanu i Marku Trifkoviću za ubojstvo dvojice policajaca u Sarajevu 2018. godine u Kantonalnom sudu Sarajevo danas su svjedočili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo Admir Šalaka, Edin Grabovica i Miroslav Plakalović.

U jednoj od poruka pronađenih u dešifriranim Sky-komunikacijama Macan je uputio jezivu prijetnju istražitelju krim-policije MUP-a Kantona Sarajevo Plakaloviću, koji je bio jedan od članova istražnog tima koji je radio na istrazi ubojstva policajaca.

''Čuj Srbin…''

Plakalović, koji je inače iz Istočnog Sarajeva, u vrijeme kada su ubijeni policajci Šehović i Vujinović radio je s njima u Policijskoj upravi Novi Grad i bio je među prvima koji su došli na mjesto ubojstva.

On je naveo da je s ubijenim policajcima radio pet godina i da je nakon njihovog ubojstva "imao takav osjećaj kao da je on bio treći s njima u vozilu", te da se tada zarekao da će njihove ubojice "ganjati dok je živ".

"Čuj Srbin, a tako se zainatio. On mora nestati. Mora se oteti, mora se isjeći na komade. Ja ću mu srce pojesti", navodi se u jednoj od Macanovih Sky-poruka, prenosi Srna.

Kada je u ožujku 2021. godine tim dobio podatke iz aplikacije Sky, Plakalović je, između ostalog, analizirao komunikacije Aleksandra Nikolića, Aleksandra Macana i Miloša Božovića.

Dok smo mi njih istraživali, oni istraživali nas

"Shvatili smo da su sve vrijeme, dok smo mi njih istraživali, oni istraživali nas", rekao je Plakalović.

Zbog prijetnji inspektor Plakalović je radi njegove sigurnosti sklonjen iz istrage o ubojstvu policajaca.

Pojasnio je kako mu je 2003. godine podmetnut eksploziv pod automobil i da su tom prilikom dvije kuće oštećene.

Plakalović je rekao da nikad nije dokazano tko je to uradio, te napomenuo da je časno i pošteno radio svoj posao i da će tako biti dok je živ.

Na kraju se inspektoru Plakaloviću obratio i optuženi Macan, koji mu se javno ispričao u sudnici zbog prijetnji navedenih u komunikaciji s Božovićem.

"Bio sam u Španjolskoj i to sam rekao u afektu. Nisam planirao ugroziti život gospodinu. Nema razloga da se mene boji, ja mu se ovim putem javno ispričavam", rekao je Macan.

Svjedoci Admir Šalaka i Edin Grabovica su, manje-više ponovili ono što se ranije moglo čuti od drugih istražitelja u ovom slučaju.

Govorili su o načinu na koji je "upraćeno" kretanje telefona sa kriptiranom komunikacijom, a koji je doveden u vezu s dva odlaska u Grude kod Miroslava Čepe 19. listopada i 19. studenog 2018. godine, koji je svjedočio da su prvi put kod njega boravili Sava Marinković, Marko Trifković i treća osoba koja se predstavila kao "Macan" ili "Mačak", dok je drugi put to bio Marko Trifković sam.

Nastavak suđenja je zakazan za 4. svibnja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close