Više od 100 osumnjičenih

Tužiteljstvo najavljuje: Uskoro više optužnica zbog Sky aplikacije

Posljednje informacije koje su se pojavile u javnosti su da je šefica kontakt točke za EUROPOL-a za Bosnu i Hercegovinu Spomenka Markulj smijenjena, a da je njena smjena povezana sa predmetima ''Sky''.
Vijesti / Flash | 30. 01. 2023. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od sto osumnjičenih iz 14 različitih agencija - policijski službenici, odvjetnici, pa čak i jedan sudac, te tužiteljica - obuhvaćeni su istragama koje se tiču Sky i Anom aplikacija, potvrđeno je za N1 iz Tužiteljstva BiH.

''Do sada je više od 100 osumnjičenih, koji su lišeni slobode ili privođeni u proteklih 16 mjeseci, od toga ih je do sada 14 iz različitih policijskih i agencija za provedbu zakona (DKPT, MUP RS, Granična policija, MUP KS, OSA), jedan ili dva odvjetnika, jedan sudac OS u Bijeljini, nekadašnji savjetnik u Ministarstvu sigurnosti BiH'', priopćili su iz Tužiteljstva BiH.

Iz Tužiteljstva podsjećaju da je Ured disciplinskog tužitelja suspendovao tužiteljicu Dianu Kajmaković upravo zbog ovih slučajeva.

''Podignute su dvije optužnice (Dalibor Railić i dr., Ratković Saša i dr.) , očekuju se podizanja optužnica u više predmeta u narednim mjesecima'', zaključuju iz Tužiteljstva BiH.

Posljednje informacije koje su se pojavile u javnosti su da je šefica kontakt točke za EUROPOL-a za Bosnu i Hercegovinu Spomenka Markulj smijenjena, a da je njena smjena povezana sa predmetima ''Sky''.

Iz Granične policije BiH ne demantiraju, ali ni ne potvrđuju pisanje Avaza da je šefica kontakt točke Bosne i Hercegovine sa EUROPOL-om Spomenka Markulj smijenjena zbog umiješanosti u aferu ''Sky''.

''Povodom medijskih navoda da Središnji istražni ured Granične policije BiH ''potresa skandal zbog Sky istraga'', ovim putem obavještavamo javnost da se Granična policija BiH dosljedno i kontinuirano bori protiv kriminala i korupcije i u vlastitim redovima te svatko tko postupa protuzakonito bit će procesuiran i sankcioniran'', naveli su iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Glavni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić više puta do sada je upozoravao da su institucije za borbu protiv organiziranog kriminala kontaminirane.

Kopirati
Drag cursor here to close