Sastanak

Tegeltija i Sattler: Pokrenuti gospodarstvo i vratiti radna mjesta

Na sastanku je razgovarano o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH u svjetlu nastavka europskih integracija.
Vijesti / BiH-EU | 26. 05. 2020. u 16:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija i zamjenici
predsjedavajućeg, ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i ministarka vanjskih poslova Bisera Turković razgovarali su u Sarajevu sa šefom Delegacije Europske unije u BiH Johanom Sattlerom.

Na sastanku je razgovarano o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH u svjetlu nastavka europskih integracija.

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom istaknuo opredijeljenost Vijeća ministara za nastavak europskog puta BiH kroz ispunjavanje prioriteta iz Mišljenja Europske komisije, a uz puno uvažavanje i poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma, te opredjeljenje za vidljiv ekonomski napredak.

Sugovornici su ocijenili da je neophodno što prije usvojiti memorandum kako bi se zaključio Sporazum o korištenju sredstava makrofinancijske pomoći EU. Zajednički je utvrđeno da je u cilju rješavanje ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom virusa korona, potrebno što hitnije nastaviti reformske procese i provođenje socioekonomskih mjera, te u tom kontekstu pokrenuti gospodarske aktivnosti i vratiti radna mjesta.

Razmijenjena su mišljenja i o investicijskim planovima za naredni period, a predsjedavajući Tegeltija se ovom prilikom zahvalio veleposlaniku Sattleru na učinjenim naporima u pružanju pomoći građanima i institucijama BiH kako bi se izborili sa problemima izazvanim pandemijom novog virusa Covid-19, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close