DEI

Europska komisija proslijedila dodatna pitanja BiH

Prva aktivnost Direkcije za europske integracije bit će prijevod dodatnih pitanja sa engleskog jezika.
Vijesti / BiH-EU | 20. 06. 2018. u 18:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direkcija za europske integracije priopćila je da je Europska komisija danas proslijedila dodatna pitanja u svrhu pripreme mišljenja o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

U priopćenju Direkcije se navodi da dodatna pitanja čine 20 posto pitanja iz Upitnika dostavljenog u prosincu 2016. godine. Sličan omjer dodatnih i pitanja u Upitniku imale su i države u regiji.

Dodatna pitanja na engleskom jeziku dostupna su na web lokaciji.

Kako je priopćeno, najviše dodatnih pitanja (106) odnosi se na politički kriterij, dok je u ekonomskom kriteriju Europska komisija postavila 33 dodatna pitanja. Slijede poglavlje 19. Socijalna politika i zapošljavanje (43), poglavlje 14. – Transportna politika (39), te poglavlje 26. – Obrazovanje i kultura (36)...

Prva aktivnost Direkcije za europske integracije bit će prijevod dodatnih pitanja sa engleskog jezika. Nakon toga će ona biti unesena u informacijski sustava za podršku pripremi odgovora na Upitnik, a zatim će nadležne institucije pripremati doprinose za cjelovite odgovore Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju.

Dodaje se da će u nastavku realizacije ovog posla, doprinose nadležnih institucija tehnički finalizirati radne grupe i po potrebi ostala tijela u sistemu koordinacije procesa europskih integracija.

Svrha dodatnih pitanja je da pojasne prethodno dostavljene odgovore, konstatiraju promjene u odnosu na odgovore na Upitnik i uključe podatke za 2017. koji ranije nisu mogli biti prikupljeni - priopćeno je iz Direkcije za europske integracije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close