Put u EU

Zvizdić: Europske integracije glavni cilj BiH

Vijesti / Flash | 22. 04. 2017. u 09:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suština svih mjera u BiH je da moramo provesti reforme i da BiH mora biti modernizirana te usklađena sa pravnom stečevinom, normativima i standardima koji u ovom trenutku važe u Europskoj uniji, kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić tijekom sinoćnjeg gostovanja u emisiji "Glas Amerike".

Cilj posjete Americi je, dodao je Zvidić, razgovor o aktualnoj situaciji i trendovima u BiH te baznim prioritetima Vijeća ministara BiH.

''To nije samo pitanje ekonomske reforme, već generalnim pravcima djelovanja vanjske politike i unutrašnjim pitanjima koji bi trebali da ojačaju ekonomsku bazu BiH te poboljšaju životni standard stanovnika'', pojasnio je Zvizdić.

Naglasio je da je predstavnike State Departmenta informirao i o dosada realiziranim ciljevima i ključnim prioritetima, a to su europske integracije i članstvo u NATO-u.

''Europske integracije ostaju naš glavni vanjsko-politički cilj'', poručio je Zvizdić.

Također je naglasio da sve institucije rade vrlo konzistentno i vrlo naporno, jer su to ciljevi koji će dodatno etablirati BiH unutar međunarodnog okvira, ali i unaprijediti socio-ekonomsko i političko stanje u BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas će prisustvovati proljetnoj Skupštini Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke u Washingtonu.

Kopirati
Drag cursor here to close