Poznati parovi nokaut faze

Zagreb u osmini finala na francuski Montpellier

Svi parovi osmine finala igrat će se na dvije utakmice te će se onda bolje ekipe iz dvomeča pridružiti Kielu, Aalborgu, Magdeburgu i Barceloni u četvrtzavršnici.
Sport / Rukomet | 08. 03. 2024. u 01:07 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoćnjim utakmicama skupine B rukometne Lige prvaka selimo se u nokaut fazu. Poznati su svi putnici pa je tako europski prvak Magdeburg gostujućom pobjedom protiv Telekom Veszprema (28:30) riješio pitanje direktnog putnika u četvrtfinale. Mađari će svoj put nastaviti u osmini finala.

GOG je na gostovanju slavio protiv slovenskog Celja (30:34) i tako ostavio Slovence bez osvojenih bodova u 14 kola najprestižnijeg klupskog natjecanja.

Tako je Celje, uz sjevernomakedonski Eurofarm ispisao negativni rekord. Celje i Eurofarm su jedine ekipe, uz Zagreb i sezonu 2020./21. druga i treća ekipa u povijesti EHF Lige prvaka koja u grupnoj fazi nije uspjela osvojiti makar bod. Taj statistički podatak vrijedi otkad je novog formata grupne faze Lige prvaka (2015./16.).

Wisla je minimalnom pobjedom pred svojim navijačima slavila protiv Porta (29:28) i tako postala posljednji putnik u osminu finala. U ovom je susretu Wisli bio dovoljan bod da prođe dalje, dok je Portu trebala pobjeda. Barcelona je kiksala na domaćem terenu protiv francuskog Montpelliera i s dva poraza u posljednja dva kola iznenađujuće izgubila prvo mjesto na tablici te će u četvrtfinale ići kao drugoplasirani.

Na kraju ove večeri dobili smo direktne putnike u četvrtfinale, a to su Kiel i Aalborg iz grupe A, dok su s druge strane četvrtzavršnicu osigurali Magdeburg i Barcelona.

U osmini finala Zagreb je zakazao dvomeč protiv francuskog Montpelliera koji je večeras briljantnim drugim poluvremenom pobijedio Barcelonu.

Svi parovi osmine finala igrat će se na dvije utakmice te će se onda bolje ekipe iz dvomeča pridružiti Kielu, Aalborgu, Magdeburgu i Barceloni u četvrtzavršnici.

Svoje putovanje u ovosezonskom izdanju Lige prvaka završili su Celje, Porto, Eurofarm Pelister i Kolstad

Kompletni susreti osmine finala izgledaju ovako:

RK Zagreb – Montpellier HB (pobjednik ide na Kiel)

OTP Bank - Pick Szeged - Telekom Veszprem HC (pobjednik ide na Aalborg)

GOG – Industria Kielce (pobjednik ide na Magdeburg)

Orlen Wisla Plock – PSG (pobjednik ide na Barcelonu)

Utakmice osmine finala na rasporedu su 27. i 28. ožujka, a uzvratni susreti su na programu 3. i 4. travnja. Četvrtfinale je predviđeno za 24. i 25. travnja, dok će se uzvrat po svemu sudeći igrati 1. i 2. svibnja.

Final Four je namijenjen za 8. i 9. lipnja, a igrat će se u Lanxess Areni u Kolnu.

Kopirati
Drag cursor here to close