Francuska prva, Njemačka druga

Za kraj 22 obrane Kuzmanovića i pirova pobjeda Hrvatske

Dominik Kuzmanović je imao nevjerojatne 22 obrane. Skinuo je pa skoro polovinu šuteva koji su uputili domaći rukometaši. Igor Karačić je bio najbolji strijelac Hrvatske sa 6 golova, po četiri su postigli Duvnjak i Klarica.
Sport / Rukomet | 24. 01. 2024. u 22:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bilo je uzbuđenja, iznenađenja, ali je na kraju nekako bilo očekivano bez obzira na sve. Francuska po kvaliteti i tu nema nikakve dileme.
Njemačka sigurno u ovom trenutku nema kvalitetu Francuske, ali vjerojatno da je bilo potrebno domaćin bi imao malo vjetra. U leđa.

Međutim, nije bilo potrebe, jer su se međusobno pouništavali Austrija, Island, Mađarska i Hrvatska. Hrvatska je totalno podbacila, Austrija odigrala svoj najbolji turnir u povijesti dok su Mađarska i Island bili na razini očekivanog.

Hrvatska je na kraju uspjela u drugom krugu stići do pobjede u meču koji nije imao značaj. Junak utakmice je bio jedan od rijetkih u taboru reprezentacije Hrvatske koji je bio tijekom turnira dobar u kontinuitetu.

Dominik Kuzmanović je imao nevjerojatne 22 obrane. Skinuo je pa skoro polovinu šuteva koji su uputili domaći rukometaši. Igor Karačić je bio najbolji strijelac Hrvatske sa 6 golova, po četiri su postigli Duvnjak i Klarica. U završnici prvog dijela Njemačka je uspjela napraviti 4:0, za 14:13. Za razliku od prethodnih utakmica, ovaj put na obrane golmana Kuzmanovića stigli su i golovi njegovih suigrača. S crte osam, iz kontre četiri.

Velikih 6-0 Hrvatske deset minuta prije kraja bilo je dovoljno za pobjedu na kraju 30:24. Njemačka je imala dvojicu igrača s po četiri gola (Heymann, Golla), dok je Späth skinuo osam lopti.

Francuska je dobila Mađarsku 35:32, dok je Island savladao Austriju 30:24. Francuska je završila na prvom mjestu s deset bodova, dok je Njemačka druga s pet. Teško se možemo sjetiti kada je bodovna razlika između prvog i drugog bila pet bodova na jednom velikom takmičenju. Mađarska, Austrija i Island su imali četiri, Hrvatska tri boda.

U polufinalu nas čekaju utakmice Francuska - Švedska i Njemačka - Danske, dok će za peto mjesto igrati Mađarska i Slovenija.

Kopirati
Drag cursor here to close