Šveđani bliže polufinalu

VIDEO I Slovenija sredila Nizozemsku, Švedska Portugal

Švedska i Danska imaju po šest bodova, Slovenija i Portugal po četiri, Norveška ima, dok je Nizozemska bez bodova.
Sport / Rukomet | 21. 01. 2024. u 20:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvu pobjedu u drugom krugu Europskog prvenstva proslavili su rukometaši Slovenije. Slovenci su u Hamburgu savladali Nizozemsku 37:34 i zadržali minimalne nade za plasman u polufinale ili barem utakmicu za konačno peto mjesto.

Prvu osjetniju prednost Slovenci su imali nakon dvadeset minuta igre, Cehte je zabio gol za 12:7. Novom mini serijom 4:0, koju su napravili Slovenci, utakmica je dobrim dijelom odlučena, jer je Nizozemska bila u zaostatku od sedam golova. Sve što su u nastavku utakmice uspjeli napraviti Nizozemci bile se neke serije, dva, tri gola, kada bi se spustili na tri, četiri razlike, ali bolje od toga nisu mogli.

Sloveniju su do pobjede predvodili Kristijan Horžen, Nejc Cehte i Gašper Marguč s po šest golova, dok su na suprotnoj strani najefikasniji bili Niels Gerardus Versteijnen s 15 i Luc Steins sa šest golova. Ferlin je upisao 12 obrana, Ravensbergen četiri manje. 23-godišnji nizozemski rukometaš je postao treći u povijesti koji je zabio na jednoj utakmici toliko golova. Prije njega su to uspjeli Andy Schmid i Kjetil Strand koji je postigao nestvarnih 19 golova.

Video: Slovenija -  Nizozemska 

Portugalci koji su kucali na vrata polufinala su napravili korak unazad. Šveđani su odigrali utakmicu u svom stilu, utrpali su im 40 golova. Na vodstvo 21:19, Šveđani su napravili seriju 5:0 i tu je bio kraj priče. Lucas Pellas je postigao deset golova (šest sedmeraca) samo je promašio tri lopte, Claar je bio bez promašaja 6/6. Thulin je imao solidnih 10 obrana.

Video: Švedska - Portugal 

Šveđani su imali visok procenat realizacije, 78 posto. Kod Portugala Martim Costa osam golova, Luis Frade sedam. Švedska i Danska imaju po šest bodova, Slovenija i Portugal po četiri, Norveška ima, dok je Nizozemska bez bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close