Treći poraz zaredom

Island ugasio posljednju nadu, težak poraz Hrvatske

Kombinacija raspoloženog Gustavssona i serija izgubljenih lopti u fazi napada Hrvatske, rezultirala je velikom serijom Islanda 6:0 za velikih i nedostižnih 31:25.
Sport / Rukomet | 22. 01. 2024. u 17:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sada je sve jasno. Reprezentacija Hrvatske je upisala i treći poraz u trećem kolu drugog kruga takmičenja na Europskom prvenstvu.

Island je sjajnom igrom u nastavku utakmice jednostavno slomio Hrvatsku što potvrđuje krajnjih 35:30. Hrvatska je definitivno ostala bez polufinala i sada je veliko pitanje za koje mjesto u poretku će razigravati, s obzirom na to da ima samo jedan bod prije posljednjeg kola i susreta protiv Njemačke.

Jurnjava je krenula od prve minute. Jurnjava po terenu koja je u ranoj fazi utakmice odgovarala reprezentaciji Hrvatske. Nakon pet minuta Hrvatska je vodila 5:3, Šoštarić je pogodio za 8:4, uskoro je isključen Gislason zbog udaranja Srne. Sve se to dogodilo u prvih deset minuta igre. U tom periodu igre Hrvatska je imala četiri gola prednosti, međutim teško je bilo očekivati visoki ritam u nastavku. Kako je utakmica odmicala Island je hvatao konce, u 17 minuti je utakmica bila u egalu 11:11.

Na ulasku u posljednjih deset minuta, stvari se mijenja na parketu. Hrvatska ne koristi igrača više, Island je vodio dva razlike. Ipak, završnica prvog dijela pripada Hrvatskoj, koja nakon gola Srne vodi 18:15. Rikardsson je pogodio sa sedam metara, pa se na odmor otišlo rezultatom 18:16. Do 45. minute utakmica je bola otvorena, a onda je uslijedio pad.

Najveći do sada na turniru. Kombinacija raspoloženog Gustavssona
i serija izgubljenih lopti u fazi napada Hrvatske, rezultirala je velikom serijom Islanda 6:0 za velikih i nedostižnih 31:25. Elisson je postigao osam golova, šest su dodali Rikhardsson i Pálmarsson, dok je kod reprezentacije Hrvatske, najbolji bio Jelinić također s šest. Gustavsson je utakmicu zaključio s 12 obrana, Kuzmanović je na drugoj strani imao dvije manje.

Kopirati
Drag cursor here to close