Treći vezani poraz

Perkovac preuzeo odgovornost

"Moram odmah reći da preuzimam odgovornost za ovo danas. Igrali smo katastrofalno loše. Moj stožer i ja nismo uspjeli vratiti ekipu da igra dobro", istakao je Perkovac nakon utakmice.
Sport / Rukomet | 22. 01. 2024. u 17:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nikada na velikim takmičenjima nije izgubila od Islanda. Do danas. A ovaj današnji poraz je bio baš težak. Jer već dugo vremena Hrvatska nije izgubila utakmicu tako rano, ova današnja je bila gotova u osam minuta prije kraja.

Vjerojatno bi se pad dogodio i ranije da golman Hrvatske Kuzmanović nije branio kao što je branio. Hrvatska je na odmoru imala dva gola prednosti, a onda je u prvih sedam minuta nastavka samo Srna uspio postići gol. Island je s -2 došao na +2. Poređenja radi, ista stvar se dogodila u prvom dijelu. Tada je Island s 8:10, došao na 15:13.

Međutim, ni taj pad nije bio težak, kao onaj sredinom drugom poluvremena. Hrvatska je u sedam minuta ostala bez gola. Tu je bio kraj. Statistika kaže kako je Hrvatska izgubila 13 lopti u napadu i uz to napravila još četiri tehničke pogreške. Islanđani su zabili osam golova iz kontri.

"Moram odmah reći da preuzimam odgovornost za ovo danas. Igrali smo katastrofalno loše. Moj stožer i ja nismo uspjeli vratiti ekipu da igra dobro. Promašivali smo zicere, nismo zabijali što smo trebali. Ja sam trebao bolje reagirati i pripremiti bolje ekipu za ovo. Bili smo dobro pripremljeni za utakmicu, ali nismo uspjeli probuditi želju i žar u igračima. Krivi smo ja i moj stožer - rekao je izbornik pa dodao:

"Morat ćemo analizirati što se točno dogodilo, ali ova besmislena križanja su izraz nemoći. Nismo bili pravi i nismo mogli pobijediti. Kuzmanović? On je bilo jedina svijetla točka danas. Moramo analizirati greške koje smo radili. Mi smo u jednoj utakmici napravili tehničkih grešaka za tri utakmice. Nismo igrali nimalo pametno, a razloge ćemo vidjeti kasnije", rekao je Perkovac za RTL.

Kopirati
Drag cursor here to close