U hrvatskoj reprezentaciji

Veselin Vujović: Zna se tko su 'tate' - Duvnjak, Cindrić, Karačić

"Iskustvo tih igrača najveća je snaga Hrvatske", kazao je Vujović.
Sport / Rukomet | 11. 01. 2024. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni rukometaš te ništa manje legendarni trener Veselin Vujović netko je koga je uvijek zanimljivo poslušati kad je riječ o spomenutom sportu.

Posebno uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj, gdje ovog puta ne sudjeluje, nego će pratiti turnir i uživati u rukometu.

Dao je sjajan intervju za Balkan Handball, u kojem se dotaknuo svih momčadi iz regije te ostatka prvenstva. O Hrvatskoj je iznio vrlo zanimljiv stav.

"Gledao sam ovaj turnir u Poreču, nije mi se svidjelo kako su igrali prvu utakmicu, čak mi se tu više svidjela Crna Gora. Preokrenuli su u finišu na krilima obrana Filipa Ivića. A onda su pregazili Slovence, velika promjena u dva dana", prokomentirao je posljednje pripremne susrete te se okrenuo kadru:

"Stepančić je ostao ispod crte. Njega obožavam, moj je miljenik. Bio je dugo povrijeđen. Ono što sam vidio, Klarica je sjajno odigrao, taj tandem s njim i Srnom iz Zagreba je fenomenalan. Obojica igraju i obranu, pa Klaricu ne moraš mijenjati obrana/napad, za razliku od Martinovića. To je velika prednost, pritom mogu trčati kontre i polukontre."

Istaknuo je dva mlađa igrača, ali kao najveću snagu ipak je naveo one iskusnije. Ali i ono što nam je na nekim posljednjim natjecanjima znalo itekako nedostajati.

"Zna se tko su 'tate' u toj reprezentaciji - Duvnjak, Cindrić, Karačić. Iskustvo tih igrača najveća je snaga Hrvatske. Ona je uvijek pravila velike rezultate kad je imala vjetar u leđa od golmana. Ako Mandić i Ivić budu na dobrom nivou, Hrvatska će postići ozbiljan uspjeh", prognoza je koja nam se zapravo jako sviđa.

Samo neka ti vratari napokon prorade. Gledajući formu, vjerujemo da bi ovog puta morali.

Kopirati
Drag cursor here to close