Prva utakmica na Europskom prvenstvu

Rukometaši BiH večeras igraju protiv Švedske

Prije dvije godine Švedska je slavila 30:18. Ta Švedska je postala prvak Europe, BiH je nakon te utakmice izgubila i naredne dvije od Češke odnosno Španjolske.
Sport / Rukomet | 11. 01. 2024. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stvari ne izgledaju dobro prije prve utakmice na Europskom prvenstvu. Rukometna reprezentacija BiH je na pripremnom turniru upisala tri poraza, katastrofalna od selekcija koje nisu ni blizu onim najboljim. A jedna od najboljih je Švedska protiv koje večeras BiH igra svoju prvu utakmicu u Njemačkoj.

Ukupno sedmu kada su pitanju nastupi na završnim smotrama. Prije dvije godine Švedska je slavila 30:18. Ta Švedska je postala prvak Europe, BiH je nakon te utakmice izgubila i naredne dvije od Češke odnosno Španjolske.

"Teško je govoriti o očekivanjima. Očekujem da ćemo napraviti napredak u odnosu na prethodna europska prvenstva. Važno je steći međunarodno iskustvo za ovaj tim i za budućnost rukometa u Bosni i Hercegovini. Imamo mnogo mladih i neiskusnih igrača. Ovo europsko prvenstvo je od velike vrijednosti za njih. Ako želite da postanete veliki, morate igrati protiv velikih. Oni su tim koji je kroz europsku povijest imao ogromna dostignuća, aktualni prvak Europe i koji igra s istim igračima na velikom nivou. Oni su mašinerija, nema improvizacije. Zadovoljstvo nam je igrati protiv takvog tima", kaže izbornik Irfan Smajlagić.

Smajlagić se u najavi naravno dotakao i pripremnog perioda.

"Pripremni turnir je pokazao da smo u energetskom deficitu, odnosno da moramo praviti što više rotacija, da bi pojedini igrači mogli izdržati ritam kojeg zahtijevaju ove utakmice. Utakmice na EP su takvog kvaliteta da se sve kažnjava. Ako ne možete energetski parirati protivniku, onda vrlo brzo na naplatu dolaze sve greške, i u obrani i u napadu. Ovih dana, bez obzir na turnir koji je bio prenaporan, smo se regenerirali, akumulirali snagu i resetirali i očekujem da će to biti puno bolje početkom Europskog prvenstva. Ove tri utakmice su pokazale da djelujemo četrdesetak minuta korektno, a onda dolazi do zamora. Utakmica protiv Švedske će biti dobar test na svim poljima, energetski, motivacijski, mentalno koliko smo spremno. Očekujem od igrača da daju maksimum, a rezultat će biti posljedica igre", dodao je Smajlagić.

Utakmica protiv Švedske igre se večeras u dvorani SAP Arena u Mannheimu s početkom u 20:30 sati, prvu utakmicu u ovoj skupini od 18 sati igrat će NIzozemska i Gruzija.

Kopirati
Drag cursor here to close