Šveđani žele ostati na tronu

Apelgren: Rukometaši BiH će nas pokušati usporiti

"Ovo je jak turnir, male su razlike između najboljih reprezentacija. Možete biti prvi, može završiti i kao osmi. Najvažnije je biti najbolje kada je najpotrebnije, kada je pritisak veliki", kaže Michael Apelgren.
Sport / Nogomet | 11. 01. 2024. u 11:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švedske je aktualni prvak Europe, kandidat za obranu naslova bez ikakve sumnje. Tako da je pričati o statusu ove selekcije u E pomalo iluzorno. Mnogih ih smatraju "Super selekcijom". Teško je reći koje je najbolji u takvoj konstataciji snaga. Naravno da jeste najveća zvijezda Jim Gottfridson, ali tu su i ostali. 

Na golu jedan Andreas Palicka, krila Wanne i Pettersson, bekovi Carlsbogård, Lagergren, Max Darj na crti. To bi trebala biti neka najbolja postava. Za nastup na Europskom, Švedska se zagrijavala kroz prijateljske utakmice protiv Japana, Ukrajine. Njihov pomoćni trener, nekada sjajni rukometaš Michael Apelgren u najavi večerašnje utakmice kaže:

"Za očekivati je da će nas rukometaši BiH pokušati usporiti. Ako uspiju u tome mogu biti jako neugodni. Imaju jednog sjajnog golmana Benjamina Burića. Međutim, ako uđemo u svoj ritam onda ne bi trebalo biti problema. Naš najveći izazov je da budemo na ovom turniru dobrih svih 60 minuta, posebno u periodu posljednji deset minuta. Vjerujemo da možemo obraniti naslov prvaka Europe, ali ovo je jak turnir, male su razlike između najboljih reprezentacija. Možete biti prvi, može završiti i kao osmi. Najvažnije je biti najbolje kada je najpotrebnije, kada je pritisak veliki", kaže Michael Apelgren.

Kopirati
Drag cursor here to close