Ni reprezentacija BiH nije pošteđena

Trojica pozitivnih u taboru reprezentacije BiH

"Samo se nadam da ću biti spreman za nastup na Euru, zajedno sa svojim saigračima, kako bismo mogli predstaviti Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu", kaže Benjamin Burić.
Sport / Rukomet | 06. 01. 2022. u 17:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Europsko prvenstvo će reprezentacija BiH otputovati bez pripremnih, prijeteljskih utakmica, jer su planirane dvije na Croatia Cup otpale zbog problema s koronom. Problema nije bilo tijekom priprema, međutim po dolasku u Osijek i obavljenih novih testiranja utvrđeno je kako su tri člana reprezentacije BiH pozitivna.

Nakon posljednjeg PCR testiranja delegacije rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine ustanovljeno je da su tri člana pozitivna na koronavirus Covid-19. Pozitivne testove na Covid-19 dobili su golman Benjamin Burić, trener golmana Mario Blažević i kondicioni trener Muris Đug. Medicinska služba rukometne reprezentacije BiH stavila je u izolaciju Burića i Blaževića, dok je profesor Đug upućen na kućno liječenje u Tuzlu. Svi ostali reprezentativci i članovi delegacije dobili su negativne rezultate testiranja na Covid-19 i večeras se nastavljaju trenažne aktivnosti bh. tima. Medicinska služba će redovno pratiti zdravstveno stanje reprezentacije, te će se nastaviti svakodnevna testiranja na prisustvo virusa Covid-19.

Rukometni savez Bosne i Hercegovine odbija insinuacije neodgovornih pojedinaca, koji od sinoć pokušavaju javnosti da predstave da su naša ranija testiranja bila neodgovorna i lažna. Ne bismo ni u kom slučaju dozvolili da dovodimo u pitanje bilo čije zdravlje u našem timu, kao ni u nekoj protivničkoj ekipi.

U teškim i neizvjesnim vremenima zdravlje svih nas je na prvom mjestu i sva naša testiranja radila je ozbiljna i odgovorna, te jedna od najeminentnijih zdravstvenih institucija na našim prostorima Eurofarm Centar Poliklinka, navodi se u saopštenju RS BiH.

Zanimljiva je situacija i sa golmanom Benjaminom Burićem, koji je već drugi put pozitivan. Ista stvar se dogodila i prošle godine u ovo isto vrijeme.

"Sad sam i zvanično pozitivan, ali se dobro osjećam. Nemam nikakve simptome i nadam se da ću uskoro biti negativan, kako bih se pridružio ostatku ekipe. Sve reprezentacije imaju iste probleme, kao što vidite i niko nije ostao pošteđen" rekao je Burić i dodao da se nada da će biti spreman za nastup na Euru.

"Samo se nadam da ću biti spreman za nastup na Euru, zajedno sa svojim saigračima, kako bismo mogli predstaviti Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu. Ovo nam je poremetilo pripreme, ali morat ćemo dati i više od maksimuma da se što bolje predstavimo na Europskom", rekao je Burić.

Kopirati
Drag cursor here to close