Jedan od glavnih aduta

Burić: Pokazat ćemo zašto smo na Europskom prvenstvu

"Španjolska i Švedska su top reprezentacije, dva tri levela iznad nas. Mi ćemo pokušati da se borimo protiv Češke, da ostvarimo tu pobjedu, pa ćemo vidjeti" reći će Burić.
Sport / Rukomet | 03. 01. 2022. u 22:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sigurno je da će biti jedan od najvećih aduta reprezentacije BiH na predstojećem Europskom prvenstvu. Benjamin Burić je posljednjih sezona u sjajnoj formi, jedan od ponajboljih golmana u ovom trenutku. Krajem prošle godine se našao u izboru za najboljeg svjetskog golmana u prestižnom izboru portala handball-planet.com.

Tu su još Niklas Landin, Danac iz Kiela, španjolski golman Gonzalo Perez de Vargas iz Barcelone, te Francuz Vincent Gerard, koji brani za PSG. Naravno da Benjaminu nije isto na golu reprezentacije i svog kluba Flensburga koji se među posljednjima priključio, jer je njegova momčad igral 26. prosinca posljednju utakmicu u prvenstvu.

"U svakom smislu uvijek jedva čekam da se priključim reprezentaciji, bio sam u stalnom kontaktu sa saigračima, pisali smo kako ide sa pripremama i tako dalje. Sezona u Bundesligi je malo duža nego inače, tako da sam došao u novoj godini pun elana i želje, što se odrazilo i na prva dva odrađena treninga. Sve izgleda super, imamo želju za rad i trud i pokazat ćemo zašto smo na Evropskom prvenstvu" rekao je Burić i osvrnuo se na utakmice sa Hrvatskom i Rusijom.

To su nam pripreme za Španjolsku, Švedsku i Češku, dvije super selekcije za pripreme, da vidimo dokle smo došli s uigravanjem. Prvi dio je bio baziran na fizici, sad smo počeli lagano da se uigravamo, pa ćemo vidjeti dokle smo došli", ističe Burić.

Burić je svjestan činjenice koliko težak posao čeka njega i njegove suigrača ne Europskom prvenstvu. 

"Španjolska i Švedska su top reprezentacije, dva tri levela iznad nas. Mi ćemo pokušati da se borimo protiv Češke, da ostvarimo tu pobjedu, pa ćemo vidjeti. Ne idemo tamo sa bijelom zastavom, nećemo se predati, borit ćemo se, ali Španija i Švedska su velesile u rukometu, tako da su apsolutni favoritii protiv nas", istakao rekao Burić.

Kopirati
Drag cursor here to close