Rasplet drugog kruga

Švedska je u četvrtfinalu, može pomoći i Hrvatskoj

Mađarska naredni protivnik Hrvatske ima četiri boda i kako sada stvari stoje u ponedeljak će Hrvatska i Mađarska igrati utakmicu koja donosi nastup četvrtfinalu ali i u kvalifikacijama za Olimpijske igre.
Sport / Rukomet | 10. 12. 2023. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očekivano, reprezentacija Hrvatske je savladala Kamerun 24:15 i nakon dvije vezane pobjede u skupini I drži treće mjesto s pet bodova.
Švedska je za sada prva, ima osam bodova, dok je Crna Gora na šest.

Mađarska naredni protivnik Hrvatske ima četiri boda i kako sada stvari stoje u ponedeljak će Hrvatska i Mađarska igrati utakmicu koja donosi nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Rukometašice Švedske osigurale su nastup u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva kojem je njihova zemlja sudomaćin nakon što su u dvoboju skupine I u Goeteborgu svladale reprezentaciju Mađarske s 26:22 i time Mađarice izbacile iz utrke za nokaut fazu. Šveđankama će za potvrdu prvog mjesta trebati barem bod u dvoboju s reprezentacijom Crne Gore, što bi hrvatskim rukometašicama otvorilo mogućnost plasmana u četvrtfinale.

Za to postoje dva scenarija: u slučaju pobjede Hrvatske nad Mađarskom Švedska ne smije izgubiti od Crne Gore da bi se hrvatske rukometašice plasirale u četvrtfinale, a u slučaju da protiv Mađarica osvoje bod, Hrvaticama bi za plasman u četvrtfinale trebala pobjeda Švedske nad Crnom Gorom.

Kopirati
Drag cursor here to close