Početak drugog kruga

Važna pobjeda Hrvatske, teška ozljeda Batinović

Prvo poluvrijeme, ali i utakmicu obilježila je teška ozljeda Marte Batinović. Crna Gora je krenula u jedan od napada, Batinović je krenula u začetku dodati loptu, ali se jednostavno poskliznula i ostala ležati.
Sport / Rukomet | 07. 12. 2023. u 17:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometašice Hrvatske ostvarile su pobjedu u prvoj utakmici drugog kruga SP-a. Hrvatska je nakon dosta uzbuđenja na kraju slavila 26:25.

Od samog početka utakmice rukometašice Crne Gore su bile u zaostatku, dva do tri gola. Hrvatska je vodila 4:1, 10:7, ali je na poluvremenu bilo 13:13. Prvo poluvrijeme, ali i utakmicu obilježila je teška ozljeda Marte Batinović. Crna Gora je krenula u jedan od napada, Batinović je krenula u začetku dodati loptu, ali se jednostavno poskliznula i ostala ležati.

Ponovljena snimka je pokazala "propadanje" koljena. Nije bilo nimalo ugodno gledati situaciju na parketu, Batinović je iznesena s terena. Batinović je ranije branila za hrvatsku reprezentaciju, ali onda je nakon određenih svađa sa Savezom odabrala drugu reprezentaciju.

U drugom poluvremenu Hrvatska je sačuvala svoj gol čitavih devet minuta, što je rezultiralo osjetnijom prednošću na drugoj strani. Crna Gora je upala u minus pet golova (14:19), što je prednost koju nije uspjela anulirati do kraja.

Nakon gola Posavec, Hrvatska je vodila 26:23, ali onda Grbić pogađa, Mičijević promašuje, Klikovac zabija za -1. Milosavljević nije pogodila s krila, Crna Gora je uzela time out uz napad za izjednačenje. Na kraju je šutirala Grbić, ali promašuje na sedam sekundi prije kraja.

Valentina Blažević je sa šest pogodaka predvodila hrvatske rukometašice. Pet golova je postigla Dejana Milosavljević, a četiri Katarina Ježić. Po triput su mrežu zatresle Ćamila Mičijević i Nikolina Zadravec.

Itana Grbić je s pet pogodaka bila najbolji strijelac u crnogorskoj reprezentaciji, a četiri gola je postigla Jelena Despotović. Crna Gora je ostala na vrhu ljestvice s četiri boda, koliko ima i Švedska uz utakmicu manje. Hrvatska se s tri boda probila na treće mjesto. Četvrta je Mađarska s dva boda.

Kopirati
Drag cursor here to close