Kraj prvog kruga na SP

Hrvatska izgubila od Švedske, teško do četvrtfinala

Hrvatska je prvom kolu remizirala protiv Senegala, pa je u trećem poražena od Švedske što znači da u drugi krug ulazi s svega jednim bodom.
Sport / Rukomet | 06. 12. 2023. u 00:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Svjetskom prvenstvu za rukometašice, završen je prvi krug takmičenja. Iznenađenja nije bilo kada su u pitanju selekcije koje prolaze dalje, ali naravno situacija u skupinama za nastavak nije ista za sve.

Imamo sada četiri skupine s po šest selekcija. S maksimalnim brojem bodova, po četiri u drugom krugu su Crna Gora, Švedska, Norveška, Francuska, Danska, Njemačka, te Nizozemska i Španjolska.

Realno, to bi trebale biti selekcije koje će proći u nokaut fazu takmičenja, iako naravno u drugom krugu treba još dosta utakmica da se odigra. Hrvatska je prvom kolu remizirala protiv Senegala, pa je u trećem poražena od Švedske što znači da u drugi krug ulazi s svega jednim bodom. U nastavku turnira slijede susreti protiv Crne Gore, Kameruna i Mađarske. Treba vidjeti kako će završiti i dueli Švedska - Mađarska, Švedska - Crna Gora.

Srbija je u drugom krugu bez bodova, četvrtfinale skoro da i može zaboraviti. Probat će protiv Japana i Poljske popraviti svoj bodovni saldo.

U skupini IV, Nizozemska i Španjolska su ispred, ali Brazil može biti neugodan rival. Prvu narednu utakmicu na Svjetskog prvenstvu Hrvatska će igrati u četvrtak, protiv Crne Gore od 15 sati i 30 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close